OSLO DOBIJA GRADONAČELNIKA MUSLIMANA?! Šok u Norveškoj posle lokalnih izbora

Šoaib Sultan (41) je bivši sekretar Islamskog saveta, krovne organizacije koja predstavlja muslimane u Norveškoj, a radio je i za Centar za borbu protiv rasizma

  • 5

Budući gradonačelnik Osla mogao bi da bude islamski aktivista za zaštitu životne sredine iz Pakistana Šoaib Sultan čija je Zelena stranka (MDG) osvojila pet mesta na izborima za gradsko veće u norveškoj prestonici.

NORVEŠKA NE ISPLAĆUJE OTKUP: I dalje neizvesna sudbina Norvežanina kog je otela Islamska država

Ta stranka je, naime, poručila da će u predstojećim pregovorima sa drugim partijama, insistirati da njihov kandidat bude postavljen na mesto gradonačelnika, prenosi AFP.

- On bi bio odličan gradonačelnik Osla i najreprezentativniji kojeg su njegovi građani ikada imali - rekao je danas predstavnik stranke MDG Rasmus Hanšon u izjavi za lokalnu radio stanicu.

Pripadnici desničarskih stranaka, koje su na vlasti u Oslu u poslednjih 18 godina, kao i levičarskih partija saopštili su da su spremni da pregovaraju sa MDG kako bi imali većinu u gradskom veću.

Foto: Wikipedia/Leharu Foto: Wikipedia/Leharu

Zelena partija (MDG) sebe predstavlja kao nezavisnu od desnice, koja je osvojila 28 mesta, kao i od levice, kojoj je pripalo 26 mesta iako je na izbore tradicionalno izlazila sa pripadnicima krajnje levice.

Šoaib Sultan (41) je bivši sekretar Islamskog saveta, krovne organizacije koja predstavlja muslimane u Norveškoj, a radio je i za Centar za borbu protiv rasizma.

U Norvešku je došao iz Pakistana kada je imao samo godinu dana.

Izbore na lokalnom nivou izgubile su partije vladajuće većine poput Konzervativne stranke premijerke Erne Solberg, populističke Napredne partije, kao i njihovih saveznika desnog centra.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Браде

    15. septembar 2015 | 16:35

    Evropa je pukla!!!

  • miki

    15. septembar 2015 | 18:52

    E nazdravlje!! Pustite migrante u norvesku...

  • calmy zee

    15. septembar 2015 | 20:05

    A ko je mislio da jednom u USA biti prvi covek crnoput ? Pored kju kluks klana, niko ! A covek vec ima drugi mandat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA