SMEŠNA STRANA IZBORA U RUSIJI: Jeli glasačke listiće, dovodili medvede na birališta, birači dobijali poklone... (VIDEO)

Nekoliko događaja tokom nedeljnih lokalnih izbora u Rusiji, zaprepastili su i nasmejali sve one koji su imali priliku da prisustvuju njima

  • 3

U nedelju su širom Rusije održani lokalni izbori, a tamošnji mediji puni su brojnih bizarnih priča koja su stizala s birališta. Bilo je tu svega - nasilja, talačkih kriza, opasnih kućnih ljubimaca, divljih životinja....

PUTIN DEMONSTRIRA SILU: U Rusiji počela najobimnija vojna vežba ikada!

Svakako najčudniji događaj desio se u regiji Lenjingrad kraj Sankt Peterburga gde je jedan glasač stigao na biralište s - medvedom. Ljudi su u prvi mah umrli od straha, ali vrlo brzo su shvatili da je meda izrazito prijateljski nastrojen. Na kraju su ga čak i volonteri unutar birališta častili slatkišima.

Još jedan slučaj "medveda na biralištu" zabeležen je u regiji Omsk u jugozapadnoj Rusiji. Međutim, ovaj nije bio na lancu, bezbrižno je hodao ulicama Sedelnikova i nakratko izazvao paniku među glasačima.

Izborni dan nije najbolje "seo" jednom gospodinu iz grada Orjol u središnjoj Rusiji. Majstor je uzeo dva glasačka listića i, iz nekog razloga, jedan je odlučio da pojede. Izborni promatrači su odmah pritrčali u pomoć i dali čoveku vode da lakše probavi papir. Ostaje nejasno šta se dogodilo s drugim glasačkim listićem.

S druge strane, posmatrači u nedelju su imali malo većih problema u gradu Kostroma, nakon što su ih policajci zarobili i nekoliko sati držali unutar birališta. Razlog je navodno bila pucnjava na putu, ali opozicija smatra da je talačka kriza bila deo "izborne prievare".

Jedna od retkih pozitivni priča stigla je s dalekog istoka zemlje, tačnije iz grada Blagoveščenska, gde je svaki glasač na poklon dobio - lubenicu!

Pogledajte video:

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Izvor:jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sonja

    15. septembar 2015 | 17:59

    Ogromna zemlja milioni glasaca i normalno je da se desavaju i cudne stvari,ali verujem da je glasanje fer. Verovarno je kampanja bila u korist vlasti,ali glasanje u evropskim zemljama je uglavnom fer posle 5.Oktobra 2000. To je nas mali doprinos demokratizaciji.

  • Luna

    16. septembar 2015 | 11:37

    Opiceni Rusi!

  • Перагеније

    15. septembar 2015 | 20:52

    Колико озбиљности толико и добробити. Или поново неки стаљин и помор Руса.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA