KATASTROFALAN ZEMLJOTRES U ČILEU: Opasnost od CUNAMIJA, evakuacija MILION LJUDI! (VIDEO)

Izuzetno snažan zemljotres jačine 8,3 stepena po Rihteru pogodio je jutros Čile, na obali ove zemlje viđeni su talasi od pet metara

  • 1

Izuzetno snažan zemljotres jačine 8,3 stepena po Rihteru pogodio je jutros Čile, javlja CNN. U toku je evakuacija više od milion ljudi, izdato je upozorenje na cunami, a broj potvrđenih žrtava za sada je pet.

Registrovana je velika šteta na putevima, zgradama i kućama, a Nacionalna agencija za bezbednost Čilea izdala je upozorenje na cunami i dala nalog da se evakuišu ljudi iz obalnih naselja od grada Arika do Puerto Asjena.

Gradonačelnik grada Kokimbo rekao je da je ceo grad bez struje, a da su već počele poplave zbog velikih talasa koji su došli s pučine. Kod ovog grada viđeni su talasi visoki 5 metara.

Posle glavnog potresa, jačine 8,3 stepena, zabeleženo je još 12 slabijih, od oko 5 stepeni na Rihterovoj skali.

Pogledajte snimke katastrofe u Čileu:

(Telegraf.rs/CNN)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar-Santjago

    17. septembar 2015 | 15:44

    Sa lica mesta. Sinoc se osetilo nekoliko vrlo jakih, i dosta manjih potresa u toku noci. U najvecoj opasnosti su priobalni gradovi. Ovde u glavnom gradu, Santjagu, je bilo koliko toliko ok. Inace, sve zgrade su gradjene po sistemu da izdrze zemljotrese, s obzirom da su ovde vrlo cesti, zbog tektonske ploce. Koliko su mi objasnili Cileanci, kad se radi o ovako jakom zemljotresu, preko 8 rihtera, najveca opasnost je od replika, koje mogu da uslede uskoro. Inace, sutra je Dan drzavnosti ovde, tako da je danas atmosfera vec slavljenicka. Nadamo se da nece biti velikih potresa opet. Veliki pozdrav iz Santjaga, Cile.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA