ODLOŽENO SUĐENJE DARKU ŠARIĆU: Optuženi tražio izuzeće sudije!

Nastavak suđenja koji je predviđen za sutra zavisi od odluke predsednika Višeg suda o Šarićevom zahtevu za izuzeće

  • 0

Darko Šarić, zatražio je danas izuzeće sudskog veća i sudije Siniše Petrovića koji mu sude za pranje novca, jer ga je isto veće već osudilo na 20 godina zatvora zbog šverca kokaina. Šarić se javio za reč i naveo da sumnja u njihovu nepristrasnost.

KRIV JE: Darko Šarić osuđen na 20 godina!

- Po članu 37 zahtevam izuzeće sudskog veća, jer postoje okolnosti koje dovode u sumnju vašu nepristrasnost. Kao što znate, ja nisam bio prisutan kada ste izrekli presudu, ali sam dobio transkripte i shvatio da ste me vi već unapred osudili i za pranje novca - rekao je Šarić i citirao deo transkripta.

- Iz onoga što ste tada rekli, da smo mi novac ubacivali u legalne tokove, mi možemo da očekujemo samo zatvorske kazne. Pravdu možemo da tražimo samo kod drugog sudskog veća. Mislim da smo imali nefer suđenje, bili ste naklonjeni svedocima saradnicima, i ništa niste učinili po pitanju njihovog kredibiliteta - dodao je on u izlaganju.

Posle zahteva za izuzeće, za koji je rekao i da ne veruje da će biti usvojen, Šarić je pitao da li ima mogućnost da više ne prisustvuje suđenjima.

Foto: e-stock.us/Djenka Foto: e-stock.us/Djenka

- Mislim da nemamo fer suđenje. Molim da ne prisustvujem jer vi imate predubeđenje da je sve što kažem laž. Ne želim da opstruišem, dolaziće moji advokati - rekao je optuženi, ali mu je sudija objasnio da suđenjima, po zakonu, mora da prisustvuje.

Nastavak suđenja koji je predviđen za sutra, zavisi od odluke predsednika Višeg suda o Šarićevom zahtevu za izuzeće.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA