SRPSKI VOZAČI ZAROBLJENI NA GRANICI SA HRVATSKOM: Pomagajte, nemamo ni vode ni benzina!

Nekoliko stotina srpskih kamiondžija već tri dana ne uspeva da napusti Hrvatsku ili u nju uđe zbog zatvorenih granica

  • 5

Srpske kamiondžije, njih oko 300 koji već tri dana ne uspevaju da napuste Hrvatsku i uđu u Srbiju i obratno, zbog zatvorenih granica u najmanju ruku preživljavaju dramu migranata. Kažu da su gladni, žedni, umorni da su ostali bez goriva, a da je i roba, koju prevoze, počela da se kvari.

KOLAPS NA GRANICI SA HRVATSKOM: 230 kamiona čeka satima NA PRELAZU BATROVCI! (FOTO)

Posebno ih iritira što nemaju nikakve informacije kada će moći da nastave put. Obraćali su se i našem konzulatu u Vukovaru, ali kažu, bilo je uzalud.

- Zarobljeni smo u koloni, nemoguće je da idemo bilo gde. Već danima čekamo po najvećoj vrućini u nehumanim uslovima. Gladni smo, znojavi, nemamo ni vode. Rekli su nam da idemo na Batrovce, ali do tamo ima više od 90 kilometara, a većina nas je ostala bez goriva ili smo na rezervi - ozjavio je za beogradske medije vozač Žarko Ostojić.

Foto: Tanjug/Uprava carina Foto: Tanjug/Uprava carina

HRVATI ZATVORILI GRANICU SA SRBIJOM: Izbeglice zaustavljene na graničnim prelazima!

On dodaje da im je rečeno da će od Crvenog krsta dobiti hranu i piće, ali apeluje za pomoć i od države Srbije.

Beogradski mediji pišu da iz Hrvatske u Srbiju ne može da uđe oko 50 srpskih kamiona koji stoje na graničnom prelazu Erdut, koji je zatvoren,, dok, sa druge strane, na graničnom prelazu Batrovci, na ulazak u Hrvatsku čeka više od 230 kamiona.

ŽAO MI JE ŠTO JE HRVATSKA HUMANOST TRAJALA DVA DANA: Vulin upozorio Hrvate da ne zatvaraju granicu!

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Zatvoreni su i dalje i granični prelazi  sa Mađarskom, Horgoš 1 i 2. Kao alternativni pravci preporučuju se prelazi Bački breg i Kelebiju. Za putnička vozila prelazi Đala, Bajmok i Bački Vinogradi otvoreni su od sedam do 19 časova.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Еуклид

    20. septembar 2015 | 12:06

    Изгледа да немају време да се баве организацијом, јер су заокупирани орловима и мувама. А и навикли да држе људе на неки начин заробљене.

  • Sasa

    20. septembar 2015 | 11:48

    Nijedan vozac kamiona ne bi rekao BENZINA

  • Leon

    21. septembar 2015 | 23:36

    Ko se zadnji smeje najsladje se smeje. Prepišaćemo vas i brže nego se nadate a koliko mogu da primetim i vi ste toga jako svesni. Ove mere su samo dokaz u kolikoj ste panici. Srbija neprestano postiže golove a vi promašujete zicere i pritom ne propuštate nijednu priliku da postignete autogolove !!! Niste ni svesni da je svako pljuvanje Srbije postalo korak unazad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA