Ovo je Cipras poručio Grcima kada su ga po treći put izabrali!

- Predstoji nam težak rad i borba - izjavio je Cipras nakon pobede na izborima

  • 10

Bivši grčki premijer i lider levičarske Sirize Aleksis Cipras poručio je večeras, pošto je ta stranka osvojila najviše glasova na parlamentarnim izborima, da njegovu vladu i zemlju očekuju "težak rad i borba".

I PO TREĆI PUT CIPRAS ODNEO POBEDU! Grci ponovo izabrali Sirizu! (FOTO) (VIDEO)

- Predstoji nam težak rad i borba - naveo je Cipras na svom Tviter nalogu pošto je objavljeno da je nakon prebrojanih više od 30 odsto glasova, Siriza osvojila 35,3 odsto glasova, dok je Nova demokratija dobila 28,15 odsto podrške birača, preneo je AFP.

PO TREĆI PUT TRAŽE SPAS: Grci danas izlaze na vanredne parlamentarne izbore!

Grčka levičarska stranka Siriza bivšeg premijera Aleksisa Ciprasa, osvojila je 35,54 odsto glasova na parlamentarnim izborima, pokazali su večeras objavljeni rezultati na osnovu 50 odsto prebrojanih glasova.

Grčko Ministarstvo unutrašnjih poslova je navelo da je je konzervativna Nova demokratija osvojila 28,07 odsto glasova.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Agencija Rojters navodi da će Siriza imati 145 od ukupno 300 mesta u parlamentu, a Nova demokratija 75.

Odziv je bio 55,4 odsto, dok je na januarskim izborima bila 63,6 odsto.

Lider levičarske Sirize koja je pobedila na izborima u Grčkoj, Aleksis Cipras izjavio je večeras da taj rezultat daje njegovoj stranci nov četvorogodišnji mandat za oporavak zemlje i poručio da je ovo velika narodna pobeda.

- Postigli smo ogromnu pobedu, to je narodna pobeda. Žestoko smo se borili. Grčki narod nam je dao jasan četvorogodišnji mandat za borbu. Poslednjih sedam meseci borili smo se asimetričnim snagama. Siriza je dokazala da je suviše jaka da zamre", rekao je Cipras, prenela je ANA.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

On je ocenio da su Grčka i grčki narod u Evropi postali sinonim za otpor i dostojanstvo i dodao da će se ta borba nastaviti još četiri godine.

- Čekaju nas teškoće, ali smo takođe na čvrstom tlu. Iz te bitke nećemo se oporaviti magijom, već samo sa teškim radom - rekao je lider Sirize.

On je najavio da će Siriza ponovo formirati kolicionu vladu sa desničarskim Nezavisnim Grcima Panosa Kamenosa koji mu se pridružio na bini, prenosi AP.

Prema rezultatima na osnovu 58 odsto prebrojanih glasova, Siriza je osvojila 35,52 odsto, dok je konzervativna Nova demokratija osvojila 28,19 odsto glasova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драгица

    20. septembar 2015 | 23:49

    Сетите се како је и зашто Ципрас дао оставку.Некоме није одговарао а народ Грчке показао да даље остао свој.Тако треба.Браво за Ципраса.

  • Isko

    20. septembar 2015 | 23:09

    Covek uradi sve kontra od onog sto je obecao a narod ga ponovo izabere?

  • Slabo

    20. septembar 2015 | 21:44

    Kakvi su glupaci ovi Grci.:-D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA