Šutanovac: Ponašanje URS nije korektno

Sa svima koji su bili sa nama u Vladi, a u kampanji se distanciraju od svoje politike, optužujući nas da smo jedini odgovorni, moraćemo ozbiljnije da razgovaramo, poručio ministar odbrane

  • 0

Dragan Šutanovac smatra da ponašanje URS tokom ove izborne kampanje "nije korektno". On je u intervjuu dnevnom listu "Blic" rekao da nije u redu da iz te partije sada ubeđuju građane da će ekonomija biti bolja kada oni dođu na vlast, a upravo je stranka Mlađana Dinkića vodila ekonomiju zemlje prethodne četiri godine. Ni priča o procvatu regiona nema mnogo smisla, jer, kako kaže, URS je i za njihov napredak bio zadužen.

Šutanovac kaže da u Demokratskoj stranci još nisu razgovarali o mestu premijera buduće Vlade, ali da on to mesto ne bi odbio. Minsitar odbrane smatra da je o postizbornim koalicijama rano govoriti, ali nije isključio pregovore sa nekim strankama, uz nove uslove.

- Sa svima koji su bili sa nama u Vladi, a u kampanji se distanciraju od svoje politike, optužujući nas da smo jedini odgovorni, moraćemo ozbiljnije da razgovaramo. Priželjkujem manju, kompaktniju Vladu, čiji će svi činioci pokazati solidarnost i snositi odgovornost za svoj rad - kaže Šutanovac.

On je istakao da je za evropsku budućnost Srbije neophodno da DS bude stožer sledeće Vlade. Ipak, Šutanovac tvrdi da formiranje postizborne koalicije neće dovesti do stvaranja preglomazne administracije.

- Kao neko ko je vodio sistem u kojem nije bilo partokratije, mogu da kažem da nas i do sada niko nije sprečavao da to uradimo. Nijedan od direktora fabrika odbrambene industrije ne pripada DS, u mom kolegijumu od pet državnih sekretara tri nisu u strankama, od dva pomoćnika nijedan nije član stranke. Oni koji to nude treba da objasne zašto to do sada nisu uradili i ko ih je sprečavao - rekao je Šutanovac.

Na pitanje o tome čiju podršku njegova partija očekuje za Borisa Tadića u drugom krugu predsedničkih izbora, Šutanovac kaže da su to evropski orijentisane stranke.

- Mislim da veći problem ima Tomislav Nikolić. Činjenica da je Vojislav Šešelj za njega rekao da je izdajnik govori o tome da njihova politička bitka još nije završena i mislim da će njemu biti teško da obezbedi podršku. Vojislav Koštunica neće biti obavešten o tome da nije ušao u drugi krug, tako da neće podržati nikoga, kao što nikada i nije podržavao - smatra Šutanovac.

(M. S. / Blic)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA