PUSTILI SU GA JER SE "PRAVI LUD": Porodica nastradale tinejdžerke očajna jer je osumnjičeni za njenu smrt na slobodi!

Viši sud u Nišu ukinuo je pritvor motociklisti N. T. (27), kome se sudi za izazivanje teške nesreće u Nišu

  • 11

N. T. (27) iz Malče, koji je osumnjičen da je 22. jula vozeći motocikl izazvao nesreću u kojoj je poginula Vanja Janković (17) iz Pule, pušten je iz pritvora.

Ovo je DEVOJKA IZ HRVATSKE koja je došla u SRBIJU da proslavi 18. rođendan, pa POGINULA! (FOTO)

Veoma oštro je na ovu odluku Višeg suda u Nišu, reagovala porodica nastradale devojčice, ukazujući da sud nije uvažio zahtev njihovog pravnog zastupnika da osumnjičenom pritvor bude produžen, dok suđenje ne bude završeno.

Tokom juna, Vanja je sa majkom došla iz Pule kod dede u niško naselje Gornja Vrežina. Te noći kada je poginula, otišla je da se sa N. T. provoza motociklom.

BEBO MOJA, OSVETIĆU TE, PA ĆU POĆI ZA TOBOM: Vapaj majke devojke koja je poginula na motoru DOVEŠĆE VAS DO SUZA!

Foto: Alo/Privatna arhiva Foto: Alo/Privatna arhiva

Ispod nadvožnjaka, na auto-putu Niš-Pirot, nedaleko od Gornje Vrežine pronađeno je njeno telo. Kako se pretpostavlja, N. T. je izgubio kontrolu nad motociklom i udario u ogradu nadvožnjaka. Vanja je od siline udarca preletela preko ograde i pala sa visine od oko osam mestara na kolovoz.

Zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, N. T. je određen pritvor.

Porodica nastaradale tinejdžerke ističe da je N. T. kriv za Vanjinu smrt i da ne bi trebalo da bude na slobodi.

JEZIVA TRAGEDIJA U NIŠU: Devojka (18) iz Hrvatske pala s nadvožnjaka i poginula! (FOTO)

- Te noći je upravljao motociklom u vidno alkoholisanom stanju. Nakon nesreće nije ni pokušao da pomogne Vanji, već je pozvao pomoć za sebe, praveći se da nikog nije vozio - rekla je porodica Janković i navode još da je N. T. ''negodovao'' pri privođenju, a potom u policiji više puta menja iskaz.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Tvrde da je u jednom trenutku vozio nesrećnu devojku, u drugom nije, u trećem se ipak ''kao mađioničar'' stvorio na mestu nesreće. Na kraju od svih verzija izabrao je onu ''najbezbolniju'' da se ničega ne seća.

- Postavlja se pitanje kako je sud pustio na slobodu osobu koja "se pravi luda" i tvrdi da ništa ne zna - ukazuje porodica pokojne tinejdžerke.

- Čak i da je tako, u šta svaka zdravorazumska osoba sumnja, zašto je na slobodi? Zar ne bi osoba koja se ne seća ničega i nije pri sebi trebalo da bude u nekoj zdravstvenoj ili psihijatrijskoj ustanovi? - pita se porodica Janković.

Vanja Janković je u Niš došla 12. juna da proslavi svoj 18. rođendan sa društvom. S obzirom da joj je želja bila da studira žurnalistiku, iz Hrvatske je donela knjige i skripte za prijemni.

Za nesreću, Vanjina porodica je saznala tek u zoru, kada ih je probudila majka drugarice sa kojom je izašla. Majke su zajedno krenule da ih potraže do škole, a onda su saznale za nesreću.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajber!

(Telegraf.rs / Izvor: novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoo

    22. septembar 2015 | 07:11

    Zbog suda i njihove odluke secesto desavaju ubistva.. Kad nema pravde covek je cesto uzme sam u svoje ruke!

  • Boki

    22. septembar 2015 | 09:36

    Sasvim razumno da roditelji zele zivog da ga pojedu, ali ipak to nije klasicno ubistvo sa namerom, pa samim tim on ne pretstavlja opasnost ako je na slobodi. On ce svakako biti osudjen, a to sto je menjao iskaz prvio se lud nece mi biti olaksavajuca okolnost.

  • JA

    22. septembar 2015 | 01:25

    Mnoge devojke se loze na motore, i ne mogu da odole adrenalinu, pa makar taj neko vozio u alkoholisanom stanju. Ne razmisljaju o tome, pa im se obije o glavu. Znam nekoliko takvih primera, i najcesce se vozac izvuce, a nastrada devojka. Sto je najgore, mnoge iako znaju sta se desilo, ipak bi se vozile sa tim nekim (licno se uverio). Strasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA