TALAČKA KRIZA U ČUVENOM LETOVALIŠTU: Islamisti oteli četvoro turista! (VIDEO)

Još od devedesetih godina 20. veka na jugu Filipina dolazi do povremenih otmica koje najčešće vrše muslimanske militantne grupe koje otimaju ljude da bi dobile otkupninu

  • 0

Dvoje Kanađana, Norvežanin i jedna meštanka oteti su iz letovališta na ostrvu Samal na jugu Filipina, prenosi BBC.

Svi su joj se smejali kada je rekla da su je VANZEMALJCI oteli, ali SADA SE SVE PROMENILO! (FOTO)

Porptarol vojske rekao je da je naoružani otmičar, čiji identitet još nije ustanovljen, u ponedeljak kasno uveče oteo četvoro ljudi iz odmarališta.

Još od devedesetih godina 20. veka na jugu Filipina dolazi do povremenih otmica koje najčešće vrše muslimanske militantne grupe koje otimaju ljude da bi dobili otkupninu.

Kako su objavile vlasti, oteti Norvežanin bio je upravnik odmarališta, a otmicu je pokušalo da spreči dvoje japanskih turista.

Pošto se odmaralište nalazi na ostrvu postavljena je pomorska blokada kako bi otmičare sprečila da dođu do nedalekog ostrva koje je poznato kao leglo militanata.

Filipinske vlasti 2014. godine potpisale su mirovni ugovor s najvećom muslimanskom pobunjeničkom grupom Islamskim oslobodilačkim frontom, ali nastavili su se boriti s manjim grupama na jugu.

Regija u kojoj je smešteno ostrvo Samal, na kojem se incident dogodio, poslednjih godina je prilično mirna.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Agencije / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA