U Srbiji puštena PRUGA za brzine od 120 KILOMETARA NA SAT!

Rekonstrukcija železničkog koloseka na deonici Golubinci - Ruma stvoriće mogućnost za bezbedno savladavanje ove deonice pri brzini do 120 kilometara na čas

  • 6

Saobraćaj na rekonstruisanom desnom železničkom koloseku na deonici Golubinci-Ruma pušten je danas u rad, a to će stvoriti mogućnost da se vozovi na toj deonici kreću brzinom od 120 kilometara na čas.

Od Niša do Beograda vozom za 20 minuta, EVO I KAKO!

Rekonstruisanu deonicu, na kojoj je dosadašnje ograničenje iznosilo 30 kilometara na sat, danas su obišli dizel-motornim vozom ruske proizvodnje potpredsednica Vlade Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin, predsednik Ruske železnice Oleg Valentinović Belozjorov, čime je i označeno puštanje saobraćaja.

Od februara do septembra 2015. godine "Ruske železnice" su izvele čitav kompleks radova na rekonstrukciji železničke infrastrukture desnog koloseka na deonici Golubinci - Ruma, koja je deo Panevropskog saobraćajnog Koridora H.

Foto: freeimages.com/paul krasovic Foto: freeimages.com/paul krasovic

U potpunosti su obnovljeni donji i gornji stroj železničkog koloseka u dužini od 19,7 kilimetara, zamenjeno je 7 skretnica, renovirano 5 putnih prelaza, izgrađeno 10,8 kilometara odvodnih kanala, 1,3 kilometara drenažnih sistema i stajalište Kraljevci.

Rekonstrukcija železničkog koloseka na deonici Golubinci - Ruma stvoriće mogućnost za bezbedno savladanje ove deonice pri brzini do 120 kilometara na čas, piše u saopštenju Ruske železnice.

Posle puštanja u rad desnog železničkog koloseka, kompanija "RŽD Internešnl" izvešće radove na levom koloseku te deonice, uključujući i rekonstrukciju putnih prelaza i izgradnju stajališta Kraljevci.

Od sada pratite Telegaf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skandinavac

    22. septembar 2015 | 13:26

    Pa ljudi u svetu prave pruge gde se voze po 350 do 400km na sat a mi se falimo sa 120km

  • dj

    23. septembar 2015 | 12:06

    A posle te deonice kocenje da bi se dalje vozilo 30 kmh.

  • Petar

    22. septembar 2015 | 15:59

    Sramota-drug TITO je taj kolosek izgradio za života-otkud već sada da se radi rekonstrukcija ?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA