Crnogorci zabranili ovu sajentološku "Bibliju"! Da li je ima i kod nas? (FOTO)

- Nije deo nijednog verskog učenja... zbog toga je dopustivo da je kao nereligijsku aktivnost distribuiraju vladina ministarstva i službenici - piše ekavicom na poleđini

  • 1
Foto: novo-doba.net Foto: novo-doba.net

Ministarstvo prosvete Crne Gore je zabranilo svim osnovnim i srednjim školama da ubuduće učenicima dele priručnik "Put do sreće", koji je zapravo nezvanična biblija Sajentološke crkve.

OVO JE ĐAVOLJA BIBLIJA: Prizor Satane u najlepšoj i najvećoj srednjevekovnoj knjizi će vas zaprepastiti! (FOTO)

Podgorički dnevnik navodi da je Ministarstvo prosvete "ekspresno reagovalo, nakon što su Vijesti u subotu objavile da je učenicima devetih razreda podgoričke OŠ “Pavle Rovinski” prošle sedmice deljen priručnik “Put do sreće”, iako u školama zakonom nije dozvoljeno religijsko delovanje".

Iz Ministarstva prosvete su rekli da će u skladu sa propisima, utvrditi da li je deljenjem “moralnog kodeksa” Rona Habarda, osnivača Sajentološke crkve, prekršen Opšti zakon o obrazovanju i vaspitanju, a potom, eventualno, “preduzeti i odgovarajuće mere”.

BIZARNA NESREĆA U CRNOJ GORI: Poskok pao s drveta i izujedao bračni par

"Vijesti" podsećaju da je više roditelja i nastavnika ispričalo da je knjižicu učenicima delila psiholog škole Rada Vlahović.

Na poleđini knjižice, na čijoj naslovnoj strani je prikazana Boka Kotorska ukrašena crnogorskom zastavom, piše da je "možda prvi nereligijski moralni kodeks zasnovan na zdravom razumu”.

- Nije deo nijednog verskog učenja... zbog toga je dopustivo da je kao nereligijsku aktivnost distribuiraju vladina ministarstva i službenici - piše ekavicom na poleđini, navode Vijesti.

Sajentološka crkva još pre 20 godina štampala priručnik “Put do sreće” na području tadašnje SRJ. Na knjižici deljenoj đacima piše da je reč o srpskom izdanju.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Izvor:vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • damaskino

    22. septembar 2015 | 22:23

    Kardinalski prstenovi su verovatno Uskršnji darovi-:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA