SRBIJA PRAVI SVEMIRSKI PROGRAM: Zajednički poduhvat sa Italijanima

- Zainteresovani smo za projekte raznih institucija iz Srbije i naša glavna ideja je da zajednički radimo na razvoju svemirskog programa. Kreiranje najmanjeg satelita za neke osnovne svrhe za potrebe srpskih institucija - istakao je Leonardo Galjardi iz italijanske kompanije "Antares"

  • 6

Na skupu "Beogradski investicioni dani" lokalne samouprave u Srbiji predstavile su stranim investitorima više od 900 projekata vrednih 680 miliona evra.

BEOGRADSKI INVESTICIONI DANI: Preko 300 stranih investitora sa Vučićem o ulaganju u Srbiju!

Ulagači su najveće interesovanje pokazali za investiranje u agrobiznis, energetiku, saobraćaj i zaštitu životne sredine, pa čak i u razvoj svemirskog programa.

- Zainteresovani smo za projekte raznih institucija iz Srbije i naša glavna ideja je da zajednički radimo na razvoju svemirskog programa. Kreiranje najmanjeg satelita za neke osnovne svrhe za potrebe srpskih institucija - istakao je Leonardo Galjardi iz italijanske kompanije "Antares".

Ta kompanija se bavi inovacijama u proizvodnji satelita sa različitim namenama, a jedan od poslednjih projekata su sredstva za komunikaciju i praćenje vodnih puteva.

Pored italijanskih, više od 300 stranih gostiju iz 20 zemalja jedva su našli mesto u sali.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana ToskićNajviše je bilo kompanija iz Grčke, Kine, ali i Nemačke i Austrije.

- Srbija ulazi u period dinamičnog rasta i posle povećanja bruto domaćeg proizvoda od najmanje jedan odsto u ovoj godini rast će biti veći od dva odsto u 2016., a u 2017. godini iznad tri odsto. Takav rast građani će osetiti kroz poboljšanje životnog standarda - rekao je premijer.

Grad Beograd predstavio je investitorima više od 60 projekata vrednosti više od 10 miliona evra.

Gradonačelnik Beograda, Siniša Mali rekao je:

- Ako je prošla godina bila godina fiskalne konsolidacije, neka ova i naredna budu godine investicija - istakao je on.

Od sada pratite telegraf i na Vajberu! 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tnt

    23. septembar 2015 | 16:22

    Nama i treba svemirski program kad smo marsovci.

  • zeed

    23. septembar 2015 | 18:42

    Ja sam pre za ekonomski i socijalni a za svemirski ima vremena.Kao i obicno narod se zamajava glupostima dok gladuje!Nebuloza!

  • Songe

    23. septembar 2015 | 17:53

    Aaahahaaahahaha...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA