PRIZNALI NA SUDU: Muž hrvatske pevačice izvlačio novac s računa velike IT korporacije!

Narcis Mujkić planira da na sudu formalno prizna krivicu kada se vrati u Hrvatsku iz SAD-a. On je već tokom istrage objasnio da je sve radio na Hađijin zahtev, i da je 190 hiljada kuna podigao sa računa Colonije d.o.o. i predao ih direktoru CT Computers-a

  • 0

Krunoslav Hađija, bivši direktor hrvatskog CT Computers-a priznao je na sudu da je izvlačio novac preko firme Colonia d.o.o. čiji je vlasnik bio Narcis Mujkić bivši muž pevačice grupe Colonija Indire Vladić.

LOPOVI, KRIMINALCI, PREVARANTI: Muž hrvatske pevačice učesnik organizovane pljačke!

Hađija se sa tužilaštvom nagodio na uslovnu kaznu od godinu dana zatvora i obavezu vraćanja 890 hiljada kuna u roku od dve godine.

Pre Hađije kompaniju CT Computers u Zagrebu vodila je Danijela Malekinušić, a Hađija je funkciju direktora preuzeo u septembru 2009. godine. Oboje su, kako je priznao Hađija, podizali gotovinu koju nisu koristili za poslovanje kompanije, već su je uplaćivali na vlastite račune u Splitskoj banci. Tako su podigli ukupno 385 hiljada kuna.

Iz presude se može videti da je napravljena prava kriminalna mreža, a deo novca delili su i kompanijama svojih saradnika - Narcisa Mujkića, Daria Banožića, Davorina Hojana i Zvonka Brkljačića.

Foto: linkedin.com/Krunoslav H. Foto: linkedin.com/Krunoslav H.

Početkom septembra 2009. godine Hađija i Hojan pokušali su da prikriju financijske malverzacije, pa je Hojan namestio prodaju automobila direktoru zagrebačke filijale CT Computers. Radilo se o "Audiju" A6 3.0 TDI Quattro iz 2007. godine vrednom 320 hiljada kuna u vlasništvu Optima Lizinga, a na korišćenju kod Hađijine privatne kompanije Zothec d.o.o. Međutim, to je bio samo paravan za transfer 155 hiljada kuna Diva Stilu s računa CT Computers-a.

I sam Mujkić planira da na sudu formalno prizna krivicu kada se vrati u Hrvatsku iz SAD-a. On je već tokom istrage objasnio da je sve radio na Hađijin zahtev, i da je 190 hiljada kuna podigao sa računa Colonije d.o.o. i predao ih direktoru CT Comuters-a.

Inače, reč je o kompaniji čije je sedište u Beogradu, a izvlačenje novca u zagrebačkom predstavništvu ove firme otkriveno je tokom revizije CT Computers-a koji je deo međunarodne korporacije koja se bavi sofverskim i IT rešenjima.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: telegram.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA