GRAĐANI OVE ZEMLJE SAMI KAŽNJAVAJU LOPOVE: Bičuju ih i šišaju, i ne zovu policiju! (VIDEO)

Kazne za zločince variraju od prisilnog skidanja odeće i bičevanja, preko izvršavanja teških fizičkih zadataka pa sve do toga da stanovnici Perua teraju lopove da na silu pojedu sirove ljute papričice

  • 2

Fejsbuk kampanja u kojoj Peruanci sprovode uličnu pravdu nad sitnim kriminalcima postala je viralna senzacija kada su ljudi počeli da objavljuju video-snimke kažnjavanja lopova.

Silovao je dete, a ono što su mu uradili u zatvoru se zove pravda! (FOTO) (VIDEO)

Celi pokret pod nazivom "Čapa tu čoro" ('Uhvati svog lopova') počeo je kada su građani jedne četvrti odlučili da više ne zovu policiju već su upozorili potencijalne zločince da će ih lično kazniti ako ih uhvate, a sudeći po količini objava na internetu, sve više i više Peruanaca odlučilo je da uzme pravdu u svoje ruke.

Internetom su se tako, pomoću društvenih mreža, počeli da se šire video-snimci i fotografije provođenja ulične pravde nad lopovima, džeparošima i drugim "sitnim" kriminalcima.

Kazne za zločince variraju od prisilnog skidanja odeće i bičevanja, preko izvršavanja teških fizičkih zadataka pa sve do toga da ih teraju da na silu pojedu sirove ljute papričice.

Ulični pravednici tvrde da su javne odmazde najbolji način prevencije budućih zločina jer je javnost izgubila poverenje u policiju.

S druge strane, mnogi se brinu da je ovaj oblik rešavanja problema s kriminalom preteran jer podstiče nasilje bez mogućnosti da se navodnim kriminalcima pred policijom i sudom dokaže krivica.

Ubio je dečaka, a ovako ga je kaznila rulja (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Trend sprovođenja ulične pravde započeo je prošlog meseca, kada je Sesilija Rodrigez iz Huansaja, pomogla komšiji da uhvati provalnika. Rodrigezova je s drugim meštanima lopova zadržala dva sata čekajući policiju da bi na kraju saznala da je on pušten 30 minuta nakon hapšenja.

- Nakon tog događaja, odlučili smo da proširimo poruku u zajednici. Kad sledeći put uhvatimo kriminalca, nećemo zvati policiju, sami ćemo ga kazniti - rekla je ona.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Црна тројка

    23. septembar 2015 | 17:40

    Најзад да негде почне ПРАВДА ! Треба то и код нас!!

  • milan

    23. septembar 2015 | 17:09

    vrlo zanimljivo i inspirativno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA