Hrvatski ministar optužio Srbiju za humanitarnu katastrofu!

Ranko Ostojić je tokom razgovora sa srpskim ministrom Rasimom Ljajićem na TV N1 izjavio i da Srbija nije sposobna da reši probleme i da spreči "bunt kamiondžija na granici". - Morate promeniti retoriku. Prestanite pričati prazne priče, pravite humanitarnu katastrofu, a to sam od vas najmanje očekivao - rekao je ministar unutrašnjih poslova

  • 5

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić rekao je da Srbija "pravi humanitarnu katastrofu i priča prazne priče" u vezi sa izbeglicama.

SUKOB UŽIVO! Ostojić poručio Srbiji: VOZITE MIGRANTE NA HORGOŠ i otvaramo granicu! Ljajić: Mi ne koristimo ULTIMATUME!

Ostojić je tokom razgovora sa srpskim ministrom Rasimom Ljajićem na TV N1 izjavio i da Srbija nije sposobna da reši probleme i da spreči "bunt kamiondžija na granici".

- Morate promeniti retoriku. Prestanite pričati prazne priče, pravite humanitarnu katastrofu, a to sam od vas najmanje očekivao - rekao je Ostojić.

On je zatražio od Srbije da "učini minimum, a to je da ne muči izbeglice", da počne da kontroliše situaciju i da prevozi izbeglice i na granicu sa Mađarskom.

- Naš premijer je ponudio pomoć u resursima i sa prevozom - rekao je Ostojić.

Foto: Tanjug MUP Srbije/ Irfan Ličina Foto: Tanjug MUP Srbije/ Irfan Ličina

Hrvatski ministar, koji je i prethodnih dana davao ošte eizjave, rekao je da će prelaz Batrovci ostati zatvoren uprkos "ultimatumima iz Beograda" i to sve dok se kolone izbeglica budu usmeravale ka Hrvatskoj.

EVO ŠTA HRVATI MISLE O "ŠARAJ MALO, VUČIĆU": Da li se slažete s njima?

Ljajić mu je odgovorio da ne postoji dogovor sa Mađarskom, da izbeglice imaju pravo da idu kuda hoće, kao i da je Srbija imala više problema od Hrvatske.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Tanjug / N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sahbaz

    23. septembar 2015 | 14:22

    Ovaj ostojic pravi se veci hrvat od hrvata

  • S.C.

    23. septembar 2015 | 17:13

    U srbiji nisu SE izbeglice tukle SA policijom vec SA madarima i hrvatima. Vitelo se koje nesposoban ovaj covek nezna sta prica

  • SRS -CCCC

    23. septembar 2015 | 16:53

    Kakva ti je ovo izjava, nije te sramota Srbine Ostojiću, koja bre humanitarna katastrofa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA