DESILO SE ČUDO USRED SRBIJE: Đura poklonio ljubavnici ZGRADU! I to ne bilo kakvu! (FOTO) (VIDEO)

Priča kaže da je biznismen sa svojom građevinskom firmom dobio posao nadogradnje stare i oronule zgrade u centru Vranja, a ostalo je - istorija

  • 30

Ako budete prolazili kroz Vranje, jedna od stvari koju ćete sigurno primetiti jeste "Barberi" fasada jedne zgrade u Karađorđevoj ulici.

HONG KONG: Zgrade koje su zapretile nebu

Za ovaj specifični objekat Vranjanci kažu da i dalje izaziva pažnju onih koji prvi put dolaze u grad, pitajući se otkud i čemu baš takva "šara", ali starosedeoci znaju tajnu.

Priča kaže da je biznismen sa svojom građevinskom firmom dobio posao nadogradnje stare i oronule zgrade u centru Vranja, pod uslovom da sredi i fasadu. Gradska vlast, međutim, nije precizirala kako fasada treba i da izgleda, pa je izvesni Đura pustio mašti na volju.

Prema čaršijskim pričama, fasadu je ofarbao u "Barberi" dezen, svojoj ljubavnici u čast!

Ovo, međutim, nije bio jedini umetnički Đurin izlet u fasadnim radovima: Vranjanci kažu da je drugu zgradu ofarbao u dugine boje, pa je odmah dobila nadimak "papagajka", dok je neki zovu i "benetonka", da bi je povezali sa Đurinim modnim afinitetima.

Kako radnicima nije baš bilo jasno kako da izvedu prepoznatljivi "karo", Đura im je doneo original "Barberi" košulju, koju su oni potom precrtali na fasadu zgrade.

"Barberi zgrada" je sagrađena pre pola veka i do skoro je bila siva i neupadljiva, sve dok je Đura nije preselio u gradsku legendu.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija od Tibeta do Svarcvalda

    23. septembar 2015 | 16:21

    Djura je legenda

  • Marina <3

    23. septembar 2015 | 16:12

    Ma ovo je extra! Svaka zgrada treba da bude vesela a ne siva i oronula!

  • Ogi

    23. septembar 2015 | 17:48

    Kad ga Djura tura i zgrade pjevaju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA