MILANOVIĆ PORUČIO VUČIĆU I SRBIJI: Sečete granu na kojoj sedite! Hrvatska je sad starija, zrelija i pametnija! (FOTO) (VIDEO)

- Zašto neko stalno podgreva psihozu? Hrvatska je sad starija, zrelija, pametnija, ali moramo štititi naše interese. Moj prag tolerancije za srpske probleme u Hrvatskoj je poznat. Otvoren sam za saradnju, ali teško je raditi sa ljudima koji su toliko drugačiji od tebe - zaključio je Milanović.

  • 90

Hrvatski premijer Zoran Milanović obratio se javnosti povodom trenutnih problema na srpsko-hrvatskoj granici.

(PRATITE UŽIVO) SRPSKO-HRVATSKA BLOKADA: Milanović se obraća javnosti zbog HAOSA NA GRANICI (LIVESTREAM)

- Vi ste čuli juče da sam juče u Briselu najavio da ćemo zatvoriti granicu pa ćemo je opet otvoriti. Želeli smo da ljudi budu mirni i da budu na jednom mestu, da ne spavaju na grobljima. Dogovor Evrope je bio da se ne preduzima ništa. U ponoć beogradska vlada donosi paket mera koji nije bio u dogovoru sa Evropskom unijom. To je diskriminacija prema hrvatskoj robi i hrvatskim kamionima.

- Rekao sam pre dva dana "Šaljite ljude na Horgoš ili ih zadržavajte u Srbiji". U osam dana primili smo 40.ooo ljudi, a Mađarska 60.000, ali za šest meseci - istakao je hrvatski premijer.

VUČIĆ PORUČIO EVROPI: Hrvati su DOBRODOŠLI u Srbiju - OVO JE PRAVO LUDILO HRVATSKE!

Premijer Hrvatske osvrnuo se i na hrvatska preduzeća koja posluju u Srbiji, komentarišući štetu koja nastaje zatvaranjem granica,

- To su srpska preduzeća. Ako Srbi naškode njima, naškodiće samo sebi. Ovo što se događa sa Srbijom je šteta samo Srbiji. Ta preduzeća su srpska, zapošljavaju srpske menadžere, tu robu prodaju u Srbiji i izvan Srbije, to su srpska preduzeća, budu li probali naškoditi njima, naškodiće sebi. Ovo što smo dobili sa Srbijom je na štetu Srbije. Ovo je sečenje grane na kojoj sediš - istakao je.

Foto: Tanjug/FaH/Denis Ceric Foto: Tanjug/FaH/Denis Ceric

- Srpska država ne radi ništa osim što ih upućuje na ovu granicu. Zato ćemo danas privremeno zatvoriti granicu. Njihov premijer nije uradio ništa, gledao sam konferenciju.

Hrvatski premijer je dodao da mu je "svejedno dok je pritisak na Hrvatsku kontrolisan" i istakao je da 40.000 migranata prošlo kroz Hrvatsku.

Foto: Tanjug/FaH/Denis Ceric Foto: Tanjug/FaH/Denis Ceric

- Zašto neko stalno podgreva psihozu? Hrvatska je sad starija, zrelija, pametnija, ali moramo štititi naše interese. Moj prag tolerancije za srpske probleme u Hrvatskoj je poznat. Otvoren sam za saradnju, ali teško je raditi sa ljudima koji su toliko drugačiji od tebe- zaključio je Milanović.

Pogledajte video:

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Yox

    24. septembar 2015 | 13:10

    Hrvati su bili i ostali stari fašisti i rasisti

  • W211

    24. septembar 2015 | 13:19

    Hahahahaha ovaj stvarno nije normalan hahahahahaha!!!!

  • Crnogorac

    24. septembar 2015 | 13:18

    Najvece zlo za Evropu potice sa zapada.Dobar je Njegosev ovaj citat:Kako je kome meni se cini bolji su turci nego latini, ta nasa braca zapadne vjere krivo se kunu i krivo te glede.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA