RASPRAVA U HRVATSKOM SABORU: Milanović je kao "Pobesneli Maks"

Danas se u hrvatskom saboru raspravljalo o odlukama o zatvaranju granice, kao i o Zoranu Milanoviću

  • 52

Zaoštravanje odnosa između Srbije i Hrvatske uslovilo je danas i reakcije dela poslanika u hrvatskom Saboru, gde je zastupnik HDSSB Boro Grubišić optužio premijera Zorana Milanovića da se prema Srbiji, Mađarskoj, ali i drugim zemljama "ponaša kao Mad Max (Pobesneli Maks)".

(PRATITE UŽIVO) SRPSKO-HRVATSKA BLOKADA: Milanović se obraća javnosti zbog HAOSA NA GRANICI (LIVESTREAM)

Grubišić je naglasio da iz sata u sat prate situaciju na granici gde, kako kaže, hrvatski premijer pokušava da kazni Srbiju zbog usmeravanja izbeglica prema Hrvatskoj.

- Prvo je rekao neka samo dođu, a onda kazna Srbiji. Zaustavlja svojim odlukama i civilni saobraćaj i civilni život, ponašajući se prema Srbiji, Mađarskoj i još nekim zemljama kao Mad Max - smatra Grubišić.

Upozorio je da zbog blokade granice trpe hrvatski izvoznici i poljoprivredni proizvođači koje ionako svojim odlukama, kako navodi, blokira ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Foto: Tanjug/FaH/Daniel Kasap Foto: Tanjug/FaH/Daniel Kasap

Nezavisni poslanik Branko Vukšić je uveren da u izbegličkoj krizi stvari izmiču kontroli i da najnoviji događaji pokazuju kako Hrvatska nije bila spremna na izbeglički talas.

CARINSKI RAT JE POČEO: Hrvati na granici ne puštaju SRBE, kao i kamione, autobuse i automobile sa srpskim registracijama! (FOTO)

- Ovo što se događa na granici i u odnosima sa susednim i drugim zemljama govori o bedi politike, ne samo hrvatske - ocenio je Vukšić, tvrdeći kako mnogi u Hrvatskoj, bez obzira da li su levica, desnica ili centar, na izbegličkoj krizi pokušavaju da "uhvate političke poene".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Prema njegovoj oceni, malo je onih kojima je zaista stalo do izbeglica, koji se usude, pa ni premijer Milanović, da upere prstom u onoga ko je odgovoran i ko je pokrenuo ovu lavinu.

- Sasvim je sigurno da su to zapadne sile, koje proizvode haos na Bliskom istoku i severnoj Africi. To se ne usudi, ali se usudi da se svađa sa Srbijom i Orbanom, jer tu se dobijaju politički poeni - ocenio je Vuksić, zaključivši da "kao da se pripremamo za rat, ali samo pre izbora, posle će biti, kako kažu Srbi, puj pike, ne važi".

I Damir Kajin (ID) smatra da blokada granice sa Srbijom nije dobra i da vlada mora da postigne dogovor s Beogradom, da blokada nije rešenje i ocenjuje da je neophodan samit zemalja na jugoistoku Evrope kako bi se postigao dogovor o izbegličkoj krizi.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Боле

    25. septembar 2015 | 08:10

    Само је својим понашањем прикупио негативне поени и код своих сународника и у ЕУ

  • Rale

    25. septembar 2015 | 08:08

    Прикупља поене на ратно хушкачкој реторици са Србијом,већ виђено.И његови сународници не подржавају такво понашање,и из ЕУ суи стижу осуде

  • Anka

    24. septembar 2015 | 17:48

    Milanovic koristi svoju poziciju premijera negativno po narod i svoj i svih ostalih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA