POKLONITE DETETU NEŠTO NAJLEPŠE NA SVETU: Telegraf i MCF vas vode u opservatoriju!

Pobegnite od gradske vreve u tišinu svemira, Telegraf i MegaCom Film vas vode u opservatoriju! Ono što je potrebno da uradite jeste da nam pošaljete mail sa kontakt podacima na karte@telegraf.rs a prvih trideset čitalaca koji se budu javili do subote, 26.09.2015. posetiće opservatoriju na Zvezdari!

  • 1

Marsovac: Spasilačka misija 3D - Slavni reditelj Ridlij Skot i legendarni glumac Met Dejmon čine dobitni tandem za stvaranje fantastičnog filma.

Foto: Promo Foto: Promo

Slavni reditelj Ridli Skot i legendarni glumac Met Dejmon čine dobitni tandem za stvaranje fantastičnog filma. Dejmon igra astronauta Marka Vatnija, koji spletom nesrećnih okolnosti ostaje sam na planeti Mars. Film je rađen po knjizi Endija Vira i prema reakcijama kritičara može da bude najbolji film ove godine i ujedno glavni kandidat za Oskara. Ovo ostvarenje u domaće bioskope stiže 1. oktobra.

Foto: Promo Foto: Promo

Do sada filmovi koji su uključivali putovanje u svemir više su se oslanjali na naučnu fantastiku, a Ridli Skot je ovaj put želeo da se udalji od te premise i napravi što realističniji film. Veliki broj konsultanata iz NASA i drugih naučnika davali su svoje savete o uslovima života u svemiru i tehnologijama koje se koriste ili razvijaju.

Sa željom da ljubiteljima svemira približimo život astronauta, u saradnji MCF – MegaCom Filmom organizovali smo besplatnu posetu Opservatoriji u Beogradu u subotu 26. septembra.  Osim o planetama, zvezdama i drugim nebeskim telima, posetioci će moći da saznaju dodatne informacije o Svetskoj nedelji Svemira koja se održava od 4. do 10. oktobra.

Opservatoriju čini kompleks zgrada, naizgled nehajno razbacanih po staroj šumi na brdu Veliki Vračar. U svoje vreme bila je to najmodernija opservatorija u Evropi, i jedna od najbolje opremljenih na celom kontinentu. Otvorena je pre 75 godina, a danas zapošljava preko 50 astronoma i drugih radnika.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jug Srbije

    24. septembar 2015 | 18:53

    Postovani hvala vam sto ste nas obavestili da gde i da postoji tako nesto,ali posto se nema bar kod nas para mi mozemo da samo gledamo slike i uzdisemo jer znamo kako bi nasa deca reagovala da vide ovako nesto,tako da se nadam da ce nekad da vide.Jos jednom hvala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA