SAVET MINISTARA: Srbija mora da plati staru deviznu štednju

Srbija duguje vlasnicima starih štednih uloga oko 310 miliona evra

  • 4

Savet ministara Saveta Evrope pozvao je danas Srbiju da primeni presudu Međunarodnog suda pravde i što pre usvoji zakon koji će omogućiti isplatu stare devizne štednje.

U zaključcima sa zasedanja Saveta, srpske vlasti se podsećaju da je sud u Strazburu jula prošle godine, u predmetu "Alići i ostali" naložio Srbiji i Sloveniji da zakonom reguliše isplatu starih štednih uloga bivše "Ljubljanske" i "Invest banke" i dao im godinu dana da taj zakon usvoje.

Srbija to nije učinila u zadatom roku, tako da je Savet ministara zatražio da što pre usvoji nacrt pomenutog zakona, u sladu sa akcionim planom koji je vlada već donela i dostavila SE.

Srbija duguje vlasnicima starih štednih uloga oko 310 miliona evra.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sonja

    25. septembar 2015 | 14:10

    Strasno dvadeset pet godina je proslo i mnogi ljudi nisu vise zivi.Novac je naravno u Moskvi gde zla Porodica zivi na visokoj nozi od tudje stednje,tudjeg penzijskog fonda,tudjeg zdravstvenog fonda i svega drugog sto im je tata i muz opljacka.

  • Stedisa

    25. septembar 2015 | 13:56

    Gde su pare tih banaka otisle, odtle i da se vrate. Prosto.

  • Iliona

    26. septembar 2015 | 20:48

    Ne neduguje Srbija vec prevaranti koji su pljackali Srbiju a danas zive kao uvazeni bogatasi neki u zemlji a neki po svetu. Neka oni vrate sta su poharali. Sto bi narod placao pljackaski dug.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA