DUŠKO KNEŽEVIĆ SA BIVŠIM PREDSEDNIKOM SAD: Sastanak "Klintonove globalne inicijative" u Njujorku

Među brojnim uglednim učesnicima sastanka je i predsednik Atlas grupe

  • 1

U cilju rešavanja najvećih svetskih izazova, Bil i Čelsi Klinton su domaćini 11. godišnjeg sastanka Klintonove globalne inicijative (CGI) u Njujorku, koji će od 26 do 29. septembra okupiti brojne sadašnje i bivše šefove država, više od 1.000 najuticajnijih lidera u biznisu, vladi, civilnom društvu i filantropiji, a među njima i predsednika Atlas grupe Duška Kneževića.

KNEŽEVIĆ: Crna Gora veza EU i Balkana!

U saopštenju Atlas grupe se navodi i da će godišnjem zasedanju CGI prisustvovati lideri iz regiona i to premijer Republike Albanije Edi Rama, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar - Kitarović, predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović i predsednica republike Kosovo Atifete Jahjaga.

Osim njih, na godišnjem zasedanju CGI učestvovaće i premijer Republike Italije Mateo Renci, predsednik Meksika Enrike Penja Nijeto, predsednik Ukrajine Petro Porošenko, osnivač i predsednik Soros Fund Management i Fonda za otvoreno društvo Džordž Soros, izvršni predsednik Alibaba grupe Džek Ma, ko-predsedavajuća i poverenica fondacije Bill & Melinda Gates Melinda Frenč Gejts, predsednik Grupe Svetske banke Džim Jong Kim, predsednik Inter-American Development Bank Luis Alberto Moreno, i dobitnik Nobelove nagrade za mir Muhamad Junus.

Godišnji sastanci CGI do sada su okupili više od 180 šefova država, 20 dobitnika Nobelovih nagrada i stotine vodećih izvršnih direktora, šefova fondacija i nevladinih organizacija, najveće filantrope i predstavnike medija. Članovi CGI zajednice su preuzeli više od 3.200 društveno odgovornih obaveza koje već poboljšavaju živote više od 430 miliona ljudi u preko 180 zemalja.

Koncept koji je u osnovi Klintonove globalne inicijative promovisan je i u Crnoj Gori 2011. godine u maju kada je, na poziv Kneževića kao člana CGI, Klinton posetio Crnu Goru i učestvovao na inauguralnoj konferenciji "Balkanska inicijativa za jačanje društva Jugoistočne Evrope", u organizaciji Vlade Crne Gore i Atlas fondacije.

Predsednik Atlas Grupe postao je član CGI 2010. godine, a na njenim prethodnim godišnjim okupljanima učestvovali su i premijeri Crne Gore Milo Đukanović, 2014. godine, i Igor Lukšić 2011. godine.

(Telegraf.rs/ Izvor: cdm.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA