PIJANA AMERIKANKA UBILA TIJANU STANOJEVIĆ: Imala 2,38 promila alkohola u krvi! (FOTO)

Amerikanka Marisa Kvinter (30) je svojim vozilom "ševrolet" pri brzini od 100 kilometara na sat naletela na automobil kojim je upravljala Tijana Stanojević (28) iz Topole, koja je od težine povreda preminula nakon 15 sati borbe za život

  • 9

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Čikagu u SAD-u, poginula je Srpkinja Tijana Stanojević (28) iz Topole, koju je "ševroletom" pokosila pijana Amerikanka Marisa Kvinter (30). S nesrećnom devojkom je u tom momentu bio i njen dečko Miloš Marković rodom iz Bora, a koji je i pored teških povreda, preživeo udes.

ALKO-KRALJICA: Piroćanka s 2,48 promila alkohola slupala policijski auto!

Od jačine udarca, automobil "buba" koju je vozila Tijana se odbacio i udario u banderu koja se "isčupala" iz zemlje i pala na put, objavio je Blic.

Prema saznanjima ovog lista, saobraćajna nesreća se dogodila 20. septembra oko tri sata ujutru u blizini Čikaga, kada se ovaj par vraćao s rođendana, a kako je policija saopštila, Tijana je vozila po propisima, ali je na njih otpozadi, pri brzini od 100 kilometara na sat, naleteo "ševrolet".

- Studirala je ekonomiju u Kragujevcu, a u Čikagu je imigrirala u potrazi za boljim životom. Radila je najrazličitije poslove kako bi platila stan, ali i pomogla roditeljima, bratu i sestri koja je pre nekoliko meseci postala majka - ispričala je za ovaj list Tijanina drugarica iz Amerike.

Foto-ilustracija: Tanjug/AP Foto-ilustracija: Tanjug/AP

Kada je Hitna pomoć stigla na mesto nesreće, Tijanu i Miloša su s teškim povredama prebacili u bolnicu, dok je Amerikanka, koja je zadobila lakše povrede, ostala na mestu nesreće s policijom.

Tada joj je urađen alko-test koji je pokazao 2,38 promila alkohola u krvi, zbog čega je odvedena u pritvor i optužena za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, uz kauciju od 300.000 dolara. Prema rečima američkih zvaničnika, Marisa Kvinter je u policiju došla uz pomoć štaka, a optužbe uopšte nije shvatila ozbiljno.

Petnaest sati posle nesreće, i pored svih napora lekara da Tijani spasu život, nažalost preminula je, a njen dečko je uspeo da se izbori s povredama i više nije u životnoj opasnosti.

Ipak, tu nije kraj nesreći. Njena porodica je naletela na veliki problem - transport njenog tela u Srbiju.

- Roditelji nisu imali dovoljno novca da odmah plate transport, pa im je u pomoć pritekla kompletna srpska zajednica u Čikagu. Gotovo da ne postoji naš čovek koji nije uplatio određenu svotu. Posle sedam dana skupljeno je i više nego što je trebalo, pa će naša Tijana moći da se sahrani u svojoj rodnoj Topoli - ispričala je Tijanina drugarica i dodala da će njeno telo u Srbiji biti sredinom nedelje.

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BALKANSKI SPIJUN

    28. septembar 2015 | 13:18

    Bezbroj puta Srbi iz Cikaga su se pokazali kao pravi ljudi!!! Dobro su organizovani bezkrajno vole Srbiju i uvek spremni da pomognu ne bitno dal poznaju ili ne nastradale...!!! ... a za pijanduru koja ju je ubila nemoj da brinete..ta je sebi presudila par godina teske robije, nije to balkan pa da se provuce jer ima "veze"! .. Nazalost ova cura je izgubila zivot boreci se da opstane u ovom belom svetu i to ni kriva ni duzna.. saucesce porodici .

  • victoria

    28. septembar 2015 | 12:33

    Pijani vozaci i ovde ubijaju.Nadam se samo da su tamo ostrije kazne nego ovde. A one koji sednu pijani za volan treba tretirati kao ubice s predumisljajem, jer to i jesu.

  • Poznanik

    28. septembar 2015 | 11:31

    Poznavao sam Tijanu jedan kraci period dok sam boravio u Americi i ostavila je utisak jedne sjajne devojke , koja se danas ne vidja cesto. Ovo je jedan veliki gubitak za sve koji su je poznavali. Iskreno sauscesce porodici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA