SRBIN BICIKLOM OTIŠAO DO MOSKVE, PREGAZILI GA KAD SE VRAĆAO U SRBIJU: Tragična sudina Zorana Samardžića

 
  • 2

"Udario me je kamion, vozač je dodao gas i pobegao. Juče sam čuo da su ga uhapsili", bile su poslednje reči Samardžića koje je uputio prijatelju, malo pre nego što je preminuo

Biciklista Zoran Samardžić  (49) iz Šapca poginuo je u saobraćajnoj nesreći u blizini Moskve.

Samardžić, poznat kao Džimi Samara, krenuo je biciklom iz Šapca u Moskvu, a u povratku ga je udario kamion i zadao mu teže povrede.

Nesrećni biciklista želeo je da ostvari životni san - da ode u glavni grad Rusije. Zato je rešio da biciklom pređe 2. 300 kilometara do Moskve i još toliko nazad.

Novac, opremu i hranu za dalek put na koji je krenuo 16. avgusta obezbedili su mu prijatelji.

- Prošle godine, kad su bile poplave, Zoran se sprijateljio sa spasiocima iz Rusije. Kakav je na njih utisak ostavio, govori to što su ga sada ugostili. Redovno smo se čuli i javio mi je da za Šabac kreće 15. septembra - ispričao je njegov prijatelj Dejan Ivanković za "Kurir".

IMA LI KRAJA UŽASIMA? Ubio ženu NOŽEM, pa se OBESIO u dvorištu!

Foto: Facebook/Zoran Samardzic Foto: Facebook/Zoran Samardzic

Na čuvenog Džimija Samaru naleteo je kamion kojim je upravljao Belorus. Nesreća se dogodila 220 kilometara od Moskve, kada se uputio u rodni Šabac.

Nekoliko dana posle nesreće, povređeni biciklista javio se prijatelju i ispričao mu šta se dogodilo. Rekao je da njegova porodica, a posebno majka ne smeju da saznaju za nesreću.

- Udario me je kamion, vozač je dodao gas i pobegao. Juče sam čuo da su ga uhapsili. Kažu da sam s biciklom udario u platformu autobuske stanice - to su bile poslednje reči Samardžića koje je uputio prijatelju 23. septembra, a istog dana malo kasnije je preminuo.

Prijatelj poginulog kaže da je Samaržić imao veliku energiju i uvek je svima pomagao.

- Džimi je bio jedan od najpozitivnijih ljudi koje sam upoznao. Imao je želju da biciklom prokrstari celom Evropom, ali je Rusiju najviše voleo - dodao je prijatelj poginulog.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA