ŠTA JE RAT? Deca širom sveta su odgovarala na ovo pitanje. RASPLAKAĆE vas odgovori (VIDEO)

"Rat te ostavlja bez kuće. Rat je uništavanje. Ne možeš da spavaš noćima, ne možeš da ideš napolje. Vidiš mrtve drugare, bake i deke, drugu decu", ovo su odgovori malih Sirijaca na ovo pitanje

  • 3

Deca širom sveta - od spokojnih Londona i Vašingtona do ratom uništenih Donjecka i Damaska, odgovaraju na pitanje - Da li znate šta je rat? Evo šta su oni odgovorili.

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Koliko je trajao najkraći rat u istoriji?

Elila Zečević Džon (4) iz Londona nikada nije čula za ovu reč. "Rat?", pitala je ona zbunjeno.

- Rat je kada jedna zemlja pobedi drugu - kaže sedmogodišnja Luis Zelevih-Džon iz Londona, dok Sava, njen vršnjak, veruje da je rat "kad ljudi jednostavno žele da se poubijaju".

Osmogodišnja Kejti iz Vašingtona čak je našla reči hvale za rat. Ona smatra da kada se "zemlje bore, to postaje konkretna stvar".

EVO ZAŠTO IZBEGLICE HRLE U EVROPU: Šest razloga zbog kojih dolaze kod nas

Deca iz Damaska i Sirije vrlo dobro znaju šta je rat, oni su videli njegove razorne moći demonstrirane na svojim najbližima.

"Rat te ostavlja bez kuće. Rat je uništavanje. Ne možeš da spavaš noćima, ne možeš da ideš napolje. Vidiš mrtve drugare, bake i deke, drugu decu", ovo su odgovori malih Sirijaca na ovo pitanje.

Anton, trogodišnji stanovnik Donjecka u istočnoj Ukrajini, gde su konflikti ostavili stotine civila bez krova nad glavom, poziva sve ljude da "se pomire".

- Rat je kada pucaju i tada sam uplašen - kaže mali Anton.

Pogledajte video:

Od sada, Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/RT.com )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    28. septembar 2015 | 15:56

    "Рат је када пуцају и тада сам уплашена,рат је када губимо спокојство,гледамо људе који пате- неможемо да им помогнемо јер и сами патимо,рат је зло!МРЗИМ РАТ!

  • Ja pa ja pa ja

    28. septembar 2015 | 15:29

    Bas tako kaže "deka"?

  • Mila...3

    30. septembar 2015 | 19:23

    Moji klinch SU rekli .... Rat je kada gubis sve!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA