SRČANI UDAR PRIZEMLJIO AVION ER SRBIJE: Posada i lekari spasli život putniku!

Pravovremenom reakcijom kabinske posade stanje putnika, koji je doživeo srčani udar i zbog kog je letelica hitno sletela u Split, stabilizovano je

  • 5

Na sinoćnjem letu Er Srbije JU 535 iz Rima ka Beogradu oko 21.30 časova jedan od putnika doživeo je srčani udar, zbog čega je letelica hitno sletela na aerodrom u Splitu. Pravovremenom reakcijom kabinske posade stanje putnika je stabilizovano. 

Jedan od putnika Er Srbijinog Erbasa A319 (YU-APJ "Dejan Stanković“) je tokom preleta Jadranskog mora ostao bez svesti i pulsa:

On je najverovatnije doživeo srčani udar. Sreća je da su među putnicima bili i lekari koji su uz brzu i stručnu reakciju posade povratili čoveka i stabilizovali mu stanje do sletanja u Split gde ga je preuzela Hitna pomoć. Nisam video celu akciju jer je on sedeo negde u prvim sedištima ekonomije, ja sam bio malo dalje - ispričao je jedan od očevidaca, pa dodao:

- Ali jedna od doktorki je prepričavala ostalim kolegama da je čovek bio bez svesti i pulsa. Znam da je kabinska posada koristila masku za kiseonik, ali nisam siguran da li je upotrebljena AED oprema (autonomni defibrilator) ili je reanimacija bila "klasična". Sve se dogodilo na početku servisa hrane i pića.

Po sletanju na aerodrom u Splitu, pacijenta je preuzela lokalna Hitna pomoć, a avion Er Srbije nastavio je let za Beograd.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf. rs / Izvor: Tango Six)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    29. septembar 2015 | 11:48

    Bravo za AirSebiju..

  • Pavle Šumadinac

    29. septembar 2015 | 12:19

    ZNAČI HRVATI NAM SPAŠAVALI ČOBEKA... NEOBIČNO CUTI TAKO NEŠTO OVIH DANA... SAMO DA IH NE SMENI MILANOVIĆ... ;)

  • Hercegovac

    29. septembar 2015 | 12:47

    Niste napisali ko ga je stabilizovao samo da su srbi ovo srbi ono

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA