NE BRINITE, NEĆEMO SE SMRZAVATI: Grejanje u Srbiji počinje 15. oktobra, A MOŽDA I PRE!

Grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra i traje šest meseci. Neće biti poskupljenja, tvrde nadležni

  • 3

Toplane u Srbiji su spremne za početak grejne sezone koja zvanično počinje 15. oktobra. Kako je rekao predsednik Upravnog odbora Udruženja "Toplane Srbije" Dejan Stojanović, ne očekuju se neki veći problemi.

 

On je kazao da će 1. oktobra toplane početi "hladne probe" sistema. Ptema rečima Stojanovića, nisu tačne tvrdnje da toplane obijaju da pojeftine grejanje, jer kako je naglasio, mnoge od njih su već u kalkulaciji za obračun cene grejanja koristile cenu za gas koja je čak i niža od sadašnje.

 

- Najveći deo toplana u Srbiji je u svoje cene kalkulisao cenu gasa od 35 do 40 dinara po kubnom metru - kazao je on i dodao da je cena prirodnog gasa sa transparentnim i distributivnim troškovima za one koje se snabdevaju kod "Srbijagasa", oko 40 dinara po kubnom metru, dok je cena za toplane koje se snabdevaju kod lokalnih distributera veća.

 

On nije mogao da precizira koje toplane su primenjivale koje cene, dodavši da je Vlada Srbije donela novu uredbu o određivanju cene gasa, ali da lokalne samouprave treba da daju saglasnost na tu uredbu.

 

Sezona grejanja u Srbiji zvanično počinje 15. oktobra i traje šest meseci, do 15. aprila. Može početi najranije 1. oktobra, ako spoljašnja temperatura tri uzastopna dana u 21 sat iznosi 12 stepeni, ili je još niža.

 

Prema pisanju medija, polovina od 60 toplana će zadržati iste cene kao tokom prošle zime, 15 priprema pojeftinjenje, a 15 traži poskupljenje.

 

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

 

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA