POŽAR U FABRICI NAORUŽANJA U LUČANIMA: Četvoro povređenih hitno prebačeno u bolnicu!

Direktor čačanske bolnice Radoslav Milošević rekao je da su dvoje pacijenata iz Lučana, koje je zahvatila vatra, trenutno na obradi u sali, jedan je na intenzivnoj nezi, a jedno lice je lakše povređeno

  • 1

U fabrici naoružanja "Milan Blagojević Namenska" u Lučanima desio se požar u kojem je povređeno četvoro ljudi.

Prema prvim infomacijama, teško je povređeno jedno lice, a troje lakše. Oni su u požaru zadobili opekotine, kaže za Telegraf Petar Bošković, načelnik Uprave za odnose sa javnošću Vojske Srbije.

Do incidenta je došlo na aparatu koji služi za gnječenje baruta.

Povređeni su odmah prebačeni u čačansku bolnicu, a direktor te bolnice Radoslav Milošević rekao je Tanjugu da su dvoje pacijenata iz Lučana, koje je zahvatila vatra, trenutno na obradi u sali, jedan je na intenzivnoj nezi, a jedno lice je lakše povređeno.

Doktorka Jela Bošković, načelnica Intenzivne nege rekla je da su tri radnika poslata na dalje lečenje na Vojno medicinsku akademiju u Beograd, a jedan radnik je zadržan na ispitivanju u čačanskoj bolnici.

- Kod tri pacijenta radi se o visokom stepenu i velikim površinama zahvaćenim opekotinama, a uz to postoje i opekotine disajnih puteva. Kod jednog radnika ustanovljene su opekotine male površine, on je obrađen na odeljenju olastične hirurgije, njegovo stanje je stabilno i nalazi se van životne opasnosti - objasnila je doktorka Bošković dodajući da su svi pacijenti hiruški obrađeni.

Prema njenim rečima, transport pacijenata na VMA je obezbeđen i propraćen je anesteziološkim i svim drugim ekipama koje su neophodne do stacioniranja na toj zdravstvenoj ustanovi.

Ekipe su izašle na lice mesta i formirana je komisija radi utvrđivanja uzroka požara.

U Odeljenju za vanredne situacije Moravičkog okruga je rečeno da fabrika oružja u Lučanima ima sopstvenu službu protivpožarne zašste koja je lokalizovala požar.

Uviđaj na licu mesta obavlja zamenik osnovnog javnog tužioca u Čačku, Jasmina Lozović, uz prisustvo policijskih službenika koji utvrđuju okolnosti izbijanja požara.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mima

    30. septembar 2015 | 12:09

    Kad ce imati adekvatnu zastitnu opremu ne moze i za fudbalski klub i za opremu verovatno je bitniji klub

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA