PONOVO SERIJA STRAVIČNIH EKSPLOZIJA U KINI: Najmanje sedmoro poginulo, više od 50 povređenih! (FOTO)

Kineska policija sumnja da su katastrofu izazvali paketi sa eksplozivom

  • 2

Najmanje sedmoro ljudi je poginulo, a povređeno je najmanje 50, kada su paketi koji sadrže eksploziv izazvali masovnu eksploziju na nekoliko lokacija u Ljudžou u kineskoj autonomnoj pokrajini Guangsi. Sumnja se da je ovo učninio kriminalac, kako pišu lokalni mediji.

NOVA UŽASAVAJUĆA EKSPLOZIJA U KINI: Ne zna se da li ima žrtava u hemijskoj fabrici! (VIDEO)

(VIDEO) NOVA KATASTROFALNA EKSPLOZIJA U KINI: Razneto još jedno hemijsko skladište! (FOTO)

Policija je okvalifikovala eksplozije kao teroristički akt, jer su se dogodile uoči kineskog Dana džavnosti. Navedeno je da identivikovan jedan 33-godišnjak, M. Vei, koji živi u gradu Dapu u toj provicniji i čije hapšenje je zatraženo.

Eksplozije su se čule u čitavom gradu između 3:15 i 5 po lokalnom vremenu. Slike postavljene na internetu, pokazale su izgorelu i propalu višespratnicu, ulice prepune stakla, cigle i drugih otpadaka. Ostale fotografije pokazuju prevrnute automobile, povređene u zavojima, položene na improvizovana nosila i oblake sivog dima, koji se diže iznad stambene četvrti.

Zvanična agencija Hsinhua, navodi da je bilo ukupno 15 eksplozija u gradu na 13 lokacija, u pokrajini Guangsi, na jugozapadu Kine.

Prenoseći reči lokalne policije, Hsinhua kaže da su se eksplozije dogodile u bolnici, na pijaci, u supermarketu, autobuskoj stanici i vladinim zgradama, kao što su zgrada opštine, centar za kontrolu bolesti i spavaonica za službenike vlade.

Na snimcima Kineske centralne televizije, jedan mikrobiolog je pokazao oštećene zgrade. Šef lokalne policije kazao je za tu televiziju da je reč o krivičnom delu i da su se eksplozivne naprave nalazile u nekoliko paketa koji su stigli poštom, prenose agencije.

(Telegraf.rs/ Izvor:rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    30. septembar 2015 | 13:38

    AMERI UBEDLJIVO POVELI PROTIV KINE SA 3 : 1 -UTAKMICA SE NASTAVLJA !!!

  • AmonRa

    30. septembar 2015 | 13:36

    Ovo je toliko ucestalo da me ne bi cudilo da se radi o testiranju LAWS sistema iz americkog programa 'rat zvezda'. Ko razume, shvatice o cemu pricam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA