AMERIKANCI PORUČILI PUTINU I RUSIMA: Idete vojskom na Islamsku državu? SREĆNO!

Piter Kuk, pres sekretar Pentagona, kazao je da SAD i Rusija imaju zajednički interes u borbi protov Islamske države Iraka i Levanta (ISIL) u Siriji. On je dodao da tek treba da budu određeni dalji detalji, uključujući i to ko će biti uključen kao i obim toga

  • 19

Sajt Pentagona piše da je Eš Karter, američki državni sekretar za odbranu, naredio "otvaranje linija komunikacije sa Rusijom" oko vazdušnih operacija u Siriji. Neimenovani američki zvaničnici u međuvremenu su putem medija ironično poželeli Putinu "puno sreće" protiv Islamske države.

POČELO JE: Rusija bombarduje sirijske pobunjenike i Islamsku državu!

Objašnjenje je da se time želi da Rusi "budućom vojnom aktivnošču" ne ometu ili ne ugroze aktuelne savezničke napade na položaje Islamske države, preneo je "Blic".

Piter Kuk, pres sekretar Pentagona, kazao je da SAD i Rusija imaju zajednički interes u borbi protov Islamske države Iraka i Levanta (ISIL) u Siriji. On je dodao da tek treba da budu određeni dalji detalji, uključujući i to ko će biti uključen kao i obim toga.

- Svrha ovih razgovora namenjenih rešenju sukoba biće da se osigura da bilo koja buduća ruska vojna aktivnost ne omete aktuelne vojne operacije koalicije na čelu sa SAD, da se osigura bezbednost pilotskih posada koalicije i izbegnu pogrešna prosuđivanja i pogrešne proračuni - naveo je Kuk.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

On je naveo da je šef Pentagona Karter juče ujutru razgovarao sa visokim zvaničnicima američke vojske i svojim savetodavnim timom. To je, po Kuku, razvoj događaja koji je usledio nakon sastanka Baraka Obame, predsednika SAD sa Vladimirom Putinom, ruskim predsednikom.

Kuk je kazao da je glavni prioritet održati integritet vazdušnih operacija koalicije i bezbednost njenih pilota.

- Ne želimo pogrešno prosuđivanje i pogrešne proračune. Ne želimo da se desi incident - rekao je Kuk.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

On je naveo da će biti potrebno određeno vreme da se definišu detalji, uključujući i to ko su "ljudi koji su najbolji i najpogodniji" za razgovore sa Rusima.

Američki "Dejli bist" piše da su dvojica zvaničnika u privatnom razgovoru smejala Putinovom planu vazdušnog angažovanja ruske vojske protiv Islamske države, poželevši mu "puno sreće".

Zvaničnici su rekli ovom mediju da su se manje više i nadali da će Rusija uroniti u ono što su nazvali "blatom" Sirije.

Foto:  Foter/Flickr/RAF Brize Norton, Tanjug/AP Foto: Foter/Flickr/RAF Brize Norton, Tanjug/AP

- Ako (Putin) želi da uskoči u tu zbrku, srećno mu bilo - rekao je jedan od njih i podsetio da je Rusija u sovjetsko vreme već bila upletena u borbu protiv radikalnih islamista u Avganistanu.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • топлистанадреалиста

    30. septembar 2015 | 23:11

    Бојим се да американце нико ништа није питао!

  • NN

    1. oktobar 2015 | 13:00

    Kako da zaglibi podigni svu eskadrilu i zatamni im nebo usred bela dana pretvori to u prasinu iz koje su i izasli a ako uhvatis zalet slobodno kreni i na americki rajh zavrsi ono sto je hitler zapoceo jedini ispravan covek medju prodanima koji je znao koje zlo nam se sprema u buducnosti

  • Aleksandar kaludjerovic

    30. septembar 2015 | 17:08

    Americko standarno licemerstvo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA