DOŠAO IZ LUKSEMBURGA DA SREDI KUĆU, PA POGINUO: Detalji saobraćajne nesreće kod Aleksinca! (FOTO)

Do nesreće je došlo u ponedeljak u 23.30 časova u blizini stočne pijace u selu Tešica kada se nesrećni čovek biciklom "poni" vozio ka svojoj kući

  • 5

Biciklista Radivoje Mitrović (59) iz aleksinačkog sela Tešica sa boravištem u Luksemburgu, smrtno je stradao kada ga je vozilom "ševrolet spark" udario Bora S. (38) iz Žitkovca.

PREGAZIO BICIKLISTU, PA POBEGAO: Uhapšen osumnjičeni za tešku saobraćajku

Do nesreće je došlo u ponedeljak u 23.30 časova u blizini stočne pijace u selu Tešica kada se nesrećni čovek biciklom "poni" vozio ka svojoj kući.

Nakon udesa Bora je pobegao uz pomoć svog brata od strica A. D. (36).

Mitrovićev prijatelj Slobodan Ristić kaže da je on četiri dana pre tragedije došao iz Luksemburga u nameri da izgradi ogradu oko kuće.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Radivoje je u Luksemburgu već petnaest godina, tamo ima suprugu i sina, uskoro je trebao da ode u penziju.

Kako u Tešici nema rodbine ja sam mu čuvao kuću. Došao je prošle nedelje i kazao mi da ima nameru da nešto radi oko kuće.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- U ponedeljak ga uopšte nisam video i ne znam zbog čega je tako kasno išao do sela. Za njegovu smrt sam saznao sutradan od komšije policajca. Šokiran sam, njegova žena zove neprestano, ne može da prihvati da je Radivoje mrtav. Čuo sam da vozač koji ga je pregazio nije stao ni da vidi da li je živ. To ne mogu nikako da shvatim – priča Slobodan.

Kako je pokazao policijski uviđaj, Slobodan se kretao desnom stranom puta kada ga je s ledja pokupio "ševrolet spark" kojim je upravljao Bora dok je A.D. bio na mestu suvozača. Nesrećnog čoveka vozilo je udarilo velikom silinom, a o težini poveda svedoči velika lokva krvi na mestu nesreće. Auto ga je pregazio što dokazuju krvavi tragovi automobilske gume na kolovozu dugački desetak metara.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kako je saopštila niška policija, protiv vozača "ševroleta" podneta je krivična prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Njegov suvozač A. D. će odgovarati zbog pružanja pomoći učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Анти Антифа

    1. oktobar 2015 | 09:21

    Затвор бар 20 година

  • pera

    1. oktobar 2015 | 06:40

    Ne umanjujem krivicu vozaca, kriv je sto vozi ko da je sam na putu nocu. ali posto svakodnevno vozim bicikl rekreativno nocu,a nisam jedini uzas je kako se ponasaju i biciklisti,vecina nemaju ni prednje ni zadnje svetlo,o zvoncetu da ne pricam i o florescentrom prsluku,voze jedan pored drugog ,nemam reci.Pesaci takodje idu po troje jedan pored drugog nece da se sklone kada zvonim,brezobrazluk, sklone se tek toliko da mogu da prodjem. Zalim coveka ali radio je u Luxemburgu mogao je da ima bicikl osvetljen kao auto, kakvi se sada prave bicikli na zapadu, ali ne, on je stedeo verovatno za kucu da ima najlepsu u selu, i ogradu.

  • Seherezada

    1. oktobar 2015 | 06:49

    A da li je biciklista imao svelo, sveleci prsluk? Verovatno ga vozac nije video

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA