OVO JE SRPSKI HAKER KOJEG JE JURIO FBI: Uhapšen zbog sumnje da je iznudio 40.000 dolara od Amerikanaca

Stojanović je u maju, koristeći bezbednosne propuste na internetu, pristupio serverima jedne američke firme i izmenio lozinke zaposlenih, a nakon toga ucenjivao vlasnika da mu neće dozvoliti pristup serverima dk mu ne uplati 40.000 dolara - rekli su iz MUP-a

  • 16

Dvadesetogodišnji Stefan Stojanović iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je iznudio 40.000 dolara od jedne američke firme u čiju je računarsku mrežu provalio.

SRBIN HAKOVAO AMERIČKU FIRMU, pa ih ucenio sa 40.000 DOLARA!

Stojanović radi u jednoj beogradskoj firmi koja se bavi softverima, a u Americi je imao saučesnike koje je uhapsila njihova policija.

- Stojanović je u  maju, koristeći bezbednosne propuste na internetu, pristupio serverima jedne američke firme i izmenio lozinke zaposlenih, a nakon toga ucenjivao vlasnika da mu neće dozvoliti pristup serverima dk mu ne uplati 40.000 dolara - rekli su iz MUP-a.

Vlasnik te firme je Amerikanac srpskog porekla koji je, nakon dobijanja instrukcija od Stojanovića, uplatio novac, a zatim slučaj prijavio policiji.

Kod saradnika osumnjičenog pronađen je deo novca.

Foto: Profimedia/Fancy Foto: Profimedia/Fancy

Hapšenje je obavljeno u saradnji sa Tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i zahvaljujući razmeni podataka sa FBI.

- Osumnjičeni je uhapšen rano ujutru dok je sedeo u kući i radio na tri računara. Pored njega je bila puna pepeljara opušaka. Verovatno je radio cele noći - rekli su iz MUP-a jednom beogradskom mediju.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs/Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peki

    1. oktobar 2015 | 13:49

    Samo je koristio propuste u bezbedonisni sistem, ne vidim sta je problem, treba da mu daju 100 000£ za uspesno pronalazenje mane u sistemu. Google bi mu dao gomilu para evo npr za bag na chrome. Srbiji su potrebni ovakvi ljudi ako misli napred. Pod hitno amnestija od predsednika a ko je naredio njegovo privodjenje suspenzija!

  • Анти Антифа

    2. oktobar 2015 | 10:15

    Браво мајсторе!

  • Kopra

    1. oktobar 2015 | 13:28

    Treba ga zaposliti u Mup! Da pojaca it sistem državnih institucija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA