SPASONOSNI LEK USKORO U SRBIJI: Kubanska vakcina će se davati u tri ustanove!

Pacijenti će vakcinu primati u Klinici za plućne bolesti Kliničkog centra Srbije, Kliničko-bolničkom centru "Bežanijska kosa" i u Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici

  • 4

Kubanska vakcina "cimavax EGF" protiv raka na plućima, koja uskoro treba da stigne u Srbiju, davaće se u tri zdravstvene ustanove u Srbiji kaže direktor Klinike za medikalnu onkologiju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije (IORS) dr Davorin Radosavljević.

On je precizirao da su to Klinika za plućne bolesti Kliničkog centra Srbije, Kliničko-bolnički centar "Bežanijska Kosa" i u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

KUBANSKA VAKCINA PROTIV RAKA JOŠ NIJE STIGLA: Čeka se potpis ugovora iz Havane!

Govoreći o toj vakcini, Radosavljević je u Jutarnjem programu na Televiziji Pink rekao da se ona daje pacijentima u najodmaklijem stadijumu bolesti, koji su već primali hemioterapiju, kao i da je neškodljiva.

PUŠAČI: Ovo je hrana koja čisti pluća i sprečava rak!

Foto-montaža: sxc.hu Foto-montaža: sxc.hu

- Vakcina se prima jednostavno, potkožno u četiri regije tela, u mišice i u debelo meso - kazao je Radosavljević.

Broj obolelih od raka štitne žlezde u Srbiji uvećan za 300 odsto!

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić izjavio je početkom ove nedelje da je Srbija, odnosno Ministarstvo zdravlja, ispunilo sve obaveze u vezi sa nabavkom kubanskih vakcina, te da se čeka potpis kubanske strane i da će onog časa, kada vakcine stignu u Srbiju, javnost imati sve informacije.

(Telegraf. rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ebga

    1. oktobar 2015 | 12:19

    Uskoro je jako dugo hah

  • Rajko

    1. oktobar 2015 | 15:09

    Daje se u poodmaklom stadijumu?verovatno da skrati muke,ne mogu da izlece rak ni kada se otkrije rano,a ona se daje kada se pluca raspadaju,smesno.

  • srbenda

    1. oktobar 2015 | 12:36

    Ma kakvi stetna... 100% zdravlje zagarantovano... Verovatno i podmladjuje s obzirom da se pravi od naj zdravijih stvari koje ova planeta ima.. ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA