(UZNEMIRUJUĆE) BUKTI NOVI RAT U SIRIJI: Rusija objavila prve snimke, među poginulima i civili (VIDEO)

Ministarstvo odbrane je sinoć saopštilo da su ruski avioni imali oko 20 letova nad Sirijom i gađali osam ciljeva, a da je na meti bila Islamska država

  • 14

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je još jedan video-snimak vazdušnih udara u Siriji na položaje Islamske države. Takođe, na jednom od snimaka se jasno može videti krajnje uznemirujuća situacija, odnosno kako izgleda zbrinjavanje povređenih ljudi.

(VIDEO) OVAKO RUSI DANAS BOMBARDUJU ISLAMSKU DRŽAVU: Procureli snimci uništenih gradova!

Objavljen je snimak preciznih meta vazdušnih udara na Islamsku državu, komandno mesto i operativni štab koji su se nalazili u planinskoj oblasti u Siriji, prenela je agencija Tas s.

Objavljeni su i snimci napravljeni u kokpitu ruskih borbenih aviona.

Ministarstvo odbrane je sinoć saopštilo da su ruski avioni imali oko 20 letova nad Sirijom i gađali osam ciljeva i da je na meti bila Islamska država.

 

U saopštenju se navodi da su ruski avioni uništili komandno mesto Islamske države i operativni centar u planinskoj oblasti.

Na meti udara nisu bila civilna infrastruktura i okolna područja, dodaje u saopštenju ruskog ministarstva.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov odbacio je optužbe da su se na meti ruskih vazdušnih napada u Siriji našli i drugi ciljevi, sem Islamske države i da su pogođeni civili.

Rusija kaže da bombarduje ISIS, a napadaju gradove gde su sirijski pobunjenici

- Glasine da ciljevi ovih vazdušnih napada nisu pozicije Islamske države su neosnovane - rekao je Lavrov novinarima posle sastanka sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem u Njujorku.

Lavrov je dodao da nema podatke o civilnim žrtvama, prenela je agencija AFP.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) RUSI NAPALI BAZU ISLAMISTA U SIRIJI: Poginulo na desetine ljudi, među povređenima i DECA!

- Rekao sam Džonu Keriju da su glasine o navodnim drugim ciljevima Ratnog vazduhoplovstva Rusije u Siriji neosnovane. Ciljevi su isključivo usmereni na borbu sa Islamskom državom - rekao je Lavrov.

Rusija je juče počela vojne operacije protiv Islamske države u Siriji, a Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo.

Pogledajte kako izgleda napad ruskih aviona na teroriste! (VIDEO)

Ruski Komersant je, pozivajući se na vojne izvore, objavio da su angažovani bombarderi "Su-24M", "Su-34", borbeni avioni "Su-30" i borbeni helikopteri "Mi-24".

Kako je rekao pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov, glavni zadatak ruskog vazduhoplovstva u Siriji je borba protiv terorizma i podrška legitimnim sirijskim vlastima u antiterorističkim naporima.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    1. oktobar 2015 | 16:37

    Glavni zadatak ruskog vazduhoplovsta unistenje islamskih terorista , paralelno sirijsko vazduhoplovstvo unistava americke teroriste koje je kako senator priznaje

  • Sam

    2. oktobar 2015 | 09:30

    Ne.nego je trebalo cekati da Amerika jos naoruza ID i da.istrebe i ono malo.naroda sto je ostalo da bi oni pokupili sve sto se moze a Evropi uvaliti silne izbeglice i potpuno je islamizovati a da niko ni prstom.ne mrdne jer oni su svetska sila.Najveci svetski teroristi zna.se.ko su.Dobro se Rusika setila da je vreme stati na put tim siledzijama.koji zive od.proizvodnje ratova i na.tom zaradjuju briga njih za.narod

  • ...iz Kule

    2. oktobar 2015 | 15:14

    Zečevi...na snimku vrište...frka za guzicu...a glave im nije tesko bilo seci neduznim ljudima...isti su kao sipci...dok ih cuvaju ameri...jaki su mnogo...a inace zecevi obicni...pa ovi ce se svi razbezati za par dana...toliko od junastva silnoga...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA