DANAS JE SVETI KODRAT: Rimsko carstvo je zbog OVOG SVECA prestalo da PROGONI HRIŠĆANE

Sveti Kodrat je caru Adrijanu napisao pismo u odbranu hrišćanstva zbog čega je ovaj prestao da ih progoni bez pravog razloga

  • 2

Hrišćani danas obeležavaju dan sećanja na svetog apostola Kodrata, sveca zbog koga je Rimska imperija počela da uvažava hrišćane još 130. godine, odnosno 200 godina pre nego što je Milanskim ediktom zvanično priznato za religiju.

DANAS JE SVETI SEVIRIJAN: Bogati hrišćani imaju jednu svetu obavezu!

Kodrat je propovedao jevanđelje u Atini, gde je dobio titulu episkopa. Vojska cara Adrijana uhapsila ga je bez razloga, samo zato što se znalo da propoveda hrišćanstvo.

Hrišćanski svet proslavio godišnjicu Milanskog edikta (FOTO)

Vojnici su ga najpre tukli kamenjem, a potom su ga smestili u tamnicu gde je poživeo još nekoliko dana pre nego što je izdahnuo.

SRBIJA SVETSKI CENTAR HRIŠĆANSTVA: Vrhovni pravoslavni poglavari stigli u BG! (FOTO)

Pre nego što je umro, Kodrat je napisao pismo u odbranu hrišćanstva za koje je zamolio da se preda Adrijanu. Neznabožački car je dobio pismo, a kada ga je pročitao odlučio je promeni naređenje u vezi sa progonom hrišćana.

Foto: agioskosmasoaitolos.wordpress.com Foto: agioskosmasoaitolos.wordpress.com

Adrijan je posle smrti Kodrata naredio da se hrišćani više ne gone bez naročite krivice, odnosno da im se ne sudi ako su veru propovedali kod kuće i nisu je javno zagovarali.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • victoria

    4. oktobar 2015 | 10:28

    Apostoli su propovedali i kad su ih progonili i ubijali jer su poslusali Hristovu zapovest da to rade. Kad su prestali da to cine nastupilo je doba laznog hriscanstva koje se dodvorava vlastima. Pravi hriscani su poslusni, ali kad dodje do javnog ispovedanja vere, slusa se Bog a ne ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA