REKLI DA SU IRAČANI I TRAŽILI AZIL U BUGARSKOJ: Neverovatni detalji nestanka dece iz Niša!

Srpska policija u saradnji sa Interpolom nestale Momčila Petkovića (17) i Anđelu Stojnev (13) iz Niša pronašla je u Sofiji u izbegličkom kampu

  • 20

Srpska policija u saradnji sa Interpolom nestale Momčila Petkovića (17) i Anđelu Stojnev (13) iz Niša pronašla je u Sofiji u izbegličkom kampu. Očekuje se da će deca posle susreta sa roditeljima i potvrde identiteta u najskorije vreme biti vraćena u Srbiju, javlja RTS.

KRAJ DRAME: Nestala deca iz Niša pronađena u Bugarskoj

Roditelji Momčila Petrovića stigli su u Sofiju i omogućeno im je da se iz ambasade čuju sa dečakom, sa kojim će se sutra sresti, potvrđeno je RTS-u. Kako navode u Ambasadi Srbije u Sofiji, on je sa Anđelom u izbegličkom kampu u Bušmancima i oboje su dobro.

Ambasada će u ponedeljak uputiti zvaničan zahtev Bugarskoj za preuzimanje dece. Kako nezvanično saznajemo, problem može da predstavlja to što su kao maloletnici ilegalno prešli srpsko-bugarsku granicu.

Nezvanično, dečak i devojčica su prešli granicu kod Knjaževca, prijavili se kao izbeglice u kampu gde su smešteni Iračani i dali lažna arapska imena. Navodno su ušli u proceduru za dobijanje statusa izbeglice.

Momčilo je otkrio svoje pravo ime i prezima kada mu je rečeno da će biti deportovan za Irak.

Niškoj policiji je 25. septembra prijavljen nestanak Momčila i Anđele i od onda se za njima traga.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Anđela je učenik osnovne, a Momčilo srednje škole. Nastavnici kažu da ništa nije nagoveštavalo da će dvoje mladih otići od kuće. Jedan od roditelja potvrdio je ranije RTS-u da se dečak i devojčica poznaju dva meseca i da su im od prošlog petka mobilni telefoni nedostupni.

AKO IH VIDITE, ODMAH POZOVITE POLICIJU: Dečak i devojčica nestali u Nišu! (FOTO)

Sa roditeljima nestale dece dopisnici RTS-a iz Niša nekoliko puta su kontaktirali. Najpre su želeli javno o tome da govore, a onda su od te ideje odustali. Kažu da se nadaju da će im policija pomoći, i sami su krenuli u potragu i veruju da će se njihova deca za koji dan vratiti u Niš.

RTS je nezvanično saznao da su Anđela i Momčilo autostopom iz Niša otišli u Knjaževac i da su vozaču, koji im je ponudio suvu odeću i hranu, rekli da idu kod druga u Zaječar.

U niškom Centru za socijalni rad kažu da su na zahtev osnovne škole preventivno pratili devojčicu i radili na jačanju uticaja roditelja kroz Centar za podršku porodici.

Da li je bežanje od kuće ideja ovo dvoje mladih ili nekog starijeg, za sada se ne zna.

(Telegraf.rs / Izvor:RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA