VUČIĆ: Srbija je potpuno otvorila tržište za HRVATSKE kompanije

Srpski premijer je rekao da će Vlada Srbije da radi na poboljšanju ekonomskih odnosa sa Hrvatskom, ali takođe je primetio da kada "neko zarađuje ogoroman novac u Srbiji treba da obezbedi minimalne uslove našim kompanijama u svojoj zemlji"

  • 10

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija potpuno otvorila tržište za hrvatske kompanije i da traži "bar upola takve uslove i za naše kompanije".

- Vi kada uđete u naše velike markete, kojima smo mi širom otvorili vrata, mi ne možemo da vidimo "Knjaz Miloš", kompaniju koja je stara više od 200 godina, ali ćemo da vidimo sve druge - rekao je Vučić danas u Požarevcu, na otvaranju novog pogona u fabrici Bambi.

Vlada Srbije će, dodao je, da radi s hrvatskim prijateljima na tom poboljšanju, ali je primetio da kada "neko zarađuje ogoroman novac u Srbiji treba da obezbedi minimalne uslove našim kompanijama u svojoj zemlji".

VUČIĆ OTVORIO NOVI PROIZVODNI POGON U BAMBIJU: Nova radna mesta u Požarevcu (FOTO)

- Nemamo mi ništa protiv "Jane", "Jamnice" i drugih kompanija, ali srpski "Knjaz Miloš" je negde u ćošku i to se onda tu naravno manje prodaje, a u njihovim zemljama se uopšte ne prodaje - naveo je Vučić.

Kako je primetio, fer je i pošteno da se to traži od Hrvatske.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Kao predsednik Vlade uopšte se ne plašim odgovora, ovakvih i onakvih, jer smo mi ponudili kompletno naše tržište - kao na dlanu i dali im punu slobodu funkcionisanja i rada u našoj zemlji i čak i ne tražimo tako dobru i čistu situaciju kao u Hrvatskoj. Samo tražimo da naše uspešne kompanije puste da rade bar 50 odsto u onakvim kapacitetima i pod onakvim uslovima kako mi njih puštamo da rade u Srbiji - naglasio je Vučić zaključivši da je to pošten način da se sa nekim razgovara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milan

    5. oktobar 2015 | 21:53

    imam poznanike u zagrebu i sjeku i ne pricam napamet nase robe u hrvatskoj ima na kasikicu,i sto je jos gore vecina hrvatskih kupaca bojkotuje nasu robu,pa zasto bi mi kupovali njihovu,znaci bojkot hrvatske robe i hrvatskih firmi,je samo vracanje milo za drago

  • BM

    5. oktobar 2015 | 14:28

    Mi kupci smo isto krivi.. Zasto uopste kupujemo njihove proizvode!!??

  • Marko

    7. oktobar 2015 | 05:53

    Citam dosta unaokolo i zakljucak je da Hrvatska zdusno investira u Srbiju i izvozi profit iz nje. Dok Srbija ima mali skoro nikakav udeo u Hrvatskoj ekonomiji. Time postajemo ono najgore dno dna, podanici Hrvatske ekonomije. Moje pitanje je: ko je ovo sve dozvolio? Zasto nisu uradjeni uzajamni ugovori reciproteta. Vecina boljih fabrika je prodata jos da nam otkupe infrastrukturu ( sto ova garnitura i hoce da uradi) i onda da se lepo svi uhvatimo za ruke pa u konclogor "Srbija" na prinudni rad. Nase tajkune (nije da su zlatni) zatvaraju a tudje docekuju na crvenom tepihu. Nema, beda ce uvek biti beda, pogotovo ona koja misli da sve pada sa neba. A zna se sta moze da padne sa neba, kisa, sneg i po koja bomba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA