TURSKA PRETI RUSIMA: Ako opet povredite naš vazdušni prostor, reagovaćemo!

Odmah je sazvan sastanak NATO na kojem su se svi usaglasili da bi Rusija trebalo da prekine napade na Siriju i civile, već da se usredsredi samo na Islamsku državu

  • 32

Nakon što su ruski borbeni avioni prešli u vazdušni prostor Turske na granici sa Sirijom, vlasti ove države su rešile da reaguju. Turska je zapretila Rusiji da će biti prinuđena da reaguje sa svom raspoloživom vojnom snagom ukoliko opet dođe do povrede njenog vazdušnog prostora. 

PUTIN NASTAVLJA INVAZIJU: Uništena baza Islamske države sa sovjetskim tenkovima, ubijeni teroristi! (VIDEO)

Odmah je sazvan sastanak NATO na kojem su se svi usaglasili da bi Rusija trebalo da prekine napade na Siriju i civile, već da se usredsredi samo na Islamsku državu.

- Saveznici snažno protestuju protiv kršenja turskog vazdušnog prostora i osuđuju ovakvo ponašanje Rusije, - navodi se u izjavi i dodaje se da je u pitanju "izuzetno opasno i neodgovorno ponašanje".

Ruski zvaničnici su kao razlog za ovakvu grešku naveli da je u pitanju loša navigacija, koja ih je pogrešno navela "do mete". Takođe, oni su obećali da ovakva greška neće biti ponovljena, jer u tom slučaju može doći do rušenja odnosa sa Turskom.

Američki državni sekretar, Džon Keri, rekao je kako će Rusiju sledeći put ovakav potez koštati borbenih aviona, jer ne bi bilo ništa čudno da ih turska vojska sruši zbog narušavanja njenog vazdušnog prostora.

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sudija

    6. oktobar 2015 | 10:54

    A sto vi svi krsite Sirijski vazdusni prostor? Niko vam nije dozvolio da tamo letite i bombardujete Siriju. Kako turski avioni tako i NATO. Jedino Rusija je pozvana od legitimnih vlasti da pomogne borbu protiv islamskih terorista-monstruma sto i radi. Ne bombarduje bolnice kao sto ste vi radili po Srbiji i sada po Avganistanu.

  • Muhamed - Zenica

    6. oktobar 2015 | 17:14

    Saveznicima smeta sto je Rusija zagazila u turski vazdusni proctor, pa Turska "prijeti". Uh, Putinu se evo gace tresu od straha...I, molim lijepo "Odmah je sazvan sastanak NATO na kojem su se svi usaglasili da bi Rusija trebalo da prekine napade na Siriju i civile" . A sto su Ameri gadjali i pogodili bolnicu, ubili 34 civila, nikom nista. Ljudi moji, Putin mi nije nikad bio puno drag, ali sada ga obozavam !!! Zivio jos hiljadu godina! Svima je vec jasno koliko je sati

  • Jonny Bravo

    6. oktobar 2015 | 17:59

    Treba Kina da se pridruzi rusima i da pociste nato mafiju... miran bi zivot bio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA