MIRA NEĆE U PENZIJU, PA ODLUČILA DA PROMENI POL: Doktorka iz Gornjeg Milanovca protestuje za svoja prava!

- Zašto nam uskraćuju pravo da radimo kao i muškarci, a političarima su puna usta ravnopravnosti - rekla je ova doktorka iz Gornjeg Milanovca

  • 21

Jedini način da žene sa 60 godina i šest meseci, od 12. oktobra ne odu u penziju i ostvare ravnopravnost sa muškarcima je promena pola, ocenila je grupa doktorki u Gornjem Milanovcu.

Lekar Mira Stanojčić iz Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu danas je novinarima rekla da su na taj način žene diskriminisane "samo zbog polnog organa" i da njihovo penzionisanje predstavlja pravno nasilje.

- Zašto nam uskraćuju pravo da radimo kao i muškarci, a političarima su puna usta ravnopravnosti i nekakvih procenata u izborima za vlast, kada to neko olovkom briše - rekla je ova doktorka.

Ona je specijalista za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i treba joj još godinu dana do odlaska u penziju, ali je najavila da će u znak protesta promeniti pol kako bi ostvarila proklamovanu ravnopravnost.

Stanojčić je izjavila da ta hirurška intervencija traje nekoliko sati, a sudski postupak dokazivanja da je diskriminisana, kao i čekanje na stav Ustavnog suda, može da traje i nekoliko godina, uz ogromne troškove.

(Telegraf.rs / N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jo

    6. oktobar 2015 | 11:34

    Budala. Ja sam zensko i uopse mi ne treba ravnopravnost,pogotovo te vrste. Aj nek jos zbog nje promene zakon pa da mi normalne zene radimo jos duze. Nek nadje bre neku zanimaciju,mladi ljudi sa decom nemaju posla i umesto da ode u penziju i da im ustupi mesto babetina se jos buni s r a m o t a!!!!

  • Nana

    6. oktobar 2015 | 10:59

    Ma smešno. Ne ide promena pola tako lako i doktorka to zna. Većina žena jedva čeka penziju. A mi usklađujemo zakone sa evropskim.

  • Vladimir

    6. oktobar 2015 | 11:26

    Lako je njoj na poslu jos uzima pare . Neka ide da radi za minimalac kod privatnika za masinom ,pa bi je pitao dali joj se radi do 65. God.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA