U Pomoravlju broj karcinoma povećan za 50 ODSTO!

Miletić je napomenuo da bi svi koji imaju više od 50 godina trebalo da pregledaju stolicu u slučaju krvarenja, a žene bi svakih šest meseci trebalo da idu kod ginekologa i bar jednom u dve godine urade Papa test

  • 4

Direktor Opšte bolnice u Jagodine dr Darko Miletić izjavio je danas da je u Pomoravlju, u odnosu na pre četiri godine, 50 odsto povećan broj onkoloških oboljenja - karcinoma.

Simptomi raka koje mnogi zanemaruju

To povećanje je alarmantno, a dominiraju rak dojke, grlića materice, debelog creva i pluća, precizirao je Miletić u razgovoru sa novinarima.

On je naveo da se povećanje broja obolelih od karcinoma, između ostalog, beleži i zbog provođenja preventivnih pregleda koje je država osmislila i efikasnijom dijagnostikom, pa se više otkrivaju nego ranije.

MOJA PRIČA: Saznao sam da imam RAK! Šta da radim DAN POSLE?

On je rekao i da "nema dilemu da je broj obolelih od raka posledica bombardovanja Srbije municijom sa osiromašenim uranijumom, jer karcinoma u Srbiji, u toj meri, pre toga nikada nije bilo".

Miletić je napomenuo da bi svi koji imaju više od 50 godina trebali da pregledaju stolicu u slučaku krvarenja, a žene bi svakih šest meseci trebalo da idu kod ginekologa i bar jednom u dve godine urade Papa Nikolau test.

Nažalost, neke naše žene i po 20 godina ne odu ginekologu, istakao je direktor Opšte bolnice u Jagodini, navodeći kao loš primer i svoju suprugu.

- Ona 12 godina nije bila kod ginekologa, od rođenja naše kćerkice, pa o čemu mi to onda pričamo - zapitao se Miletić.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goca

    6. oktobar 2015 | 13:57

    Uranijum je čudo.

  • Deki

    6. oktobar 2015 | 13:53

    Bómbardovanje i vlast ćuti i dalje...

  • SuverenaAnonimka

    6. oktobar 2015 | 13:58

    Rak debelog creva ne postoji u Africi i Indiji gde ljudi ne jedu meso. Rak dojke (mamma carcinom) je posledica ne-radjanja i ne-dojenja dece. Ovaj rak je vrlo cest kod kaludjerica, prema statistikama. Rak grlica materice ne postoji u Izraelu i muslimanskim zemljama, jer je circumzicija najbolja prevencija. Kod hriscana je vazno da se muskarac opere (glan penisa i otkloni smegmu) pre koitusa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA