Prerušavao se u pokojnu majku šest godina kako bi uzeo pare

Punih šest godina Tomas Prusil-Parkin (53) se prerušavao u pokojnu majku noseći periku, šminku, njene haljine i štap kako bi podizao njena primanja

  • 0

Amerikanac iz Njujorka optužen za bizarnu prevaru u kojoj se maskirao u svoju pokojnu majku šest godina kako bi ukrao 115.000 dolara beneficija, a ove nedelje će se naći pred sudom.

Poroti će biti prikazan snimak u kome Tomas Prusil-Parkin (53) izvodi svoju "predstavu". Da bi bio što uverljiviji, Tomas je nosio periku, tešku šminku, haljinu svoje pokojne majke i koristio štap, tvrdi tužilaštvo. On je optužen da je direktoru pogrebnog zavoda dao pogrešan broj socijalnog osiguranja i datum rođenja njegove majke, tako da njena smrt ne bi bila zavedena u državnim registrima.

Tomasova majka, koja je bila glumica, je umrla u septembru 2003. godine. Ipak, kako je istražitelj socijalnog osiguranja rekao sudu, njene beneficije su isplaćivane sve do juna 2009.

Tokom šestogodišnje šerade, tvrde tužioci, Tomas koji je već primao svoju invalidninu, konstantnom naplatom prihoda svoje majke od stana u Bruklinu koji mu je ostavila je došao do cifre od 2.2 miliona dolara.

Prevarant je konačno otkriven kada se požalio tužiocima, potpuno prerušen, da je prevaren od strane čoveka koji je kupio stan za 660.000 dolara.

- Držao sam svoju majku u naručju dok je umirala i udisao njen poslednji dah, tako da sam ja sada ona - rekao je Prusik-Parkin kada je uhapšen.

U intervjuu za "Njujork Post" Tomas je priznao da je fan Normana Bejtsa, glavnog lika iz čuvenog filma iz 1960. "Psiho" koji je špijunirao i ubijao žene zamišljajući da je svoja majka.

Ukoliko bude osuđen za krađu, Tomas bi mogao da provede 25 godina u zatvoru. Njegov saučesnik Milton Rimolo (44) je odležao godinu dana nakon što se izjasnio kao kriv za svoju ulogu u toj prevari.

(A. P. / Izvor, Foto: Dejli Mejl)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA