Agencija protiv korupcije "češlja" Đulijanijevu posetu Vučiću!

Vučić: Bolje pitajte odakle strankama koje imaju desetine miliona evra taj novac. SRS optužio naprednjake da ih finansira juče uhapšeni Dušan Stupar, Vučić negira i to

  • 0

Agencija za borbu protiv korupcije zatražila je od SNS-a da u roku od tri dana dostavi izveštaj i kopije dokumenata o finansiraju dolaska bivšeg gradonačelnika Njujorka Rudolfa Đulijanija u Beograd.

U saopštenju Agencije se podseća da je Đulijani rekao da je u Beogradu privatno i da nikada nije bilo reči o tome da mu se plati dolazak, odnosno da je dolazak dogovoren preko privatne kompanije, zbog čega nije jasno da li je reč o donaciji SNS-a u vidu usluge, novčanog priloga ili je reč o aranžmanu koji ne može da se podvede pod odredbe Zakona o finansiranju političkih aktivnosti.

Agencija je dodala da ima pravo da od svih nadležnih institucija i organizacija zatraži da dostave podatke o aranžmanu (avio karte, troškove hotela i slično) i tako utvrdi ima li mesta za dalje postupanje u tom slučaju.

Kandidat SNS-a za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić kaže da je DS-u smetalo to što Ðulijani nije došao kod njih.

- Nije mi jasno šta nam se tačno zamera, kada je Ðulijani u Beograd došao da priča o biznisu. Ne razumem one koji su govorili da žele investitore i napredak Beograda, da im ne smeta ni Džo Bajden, ni Hilari Klinton, ali im smeta jedan gradonačelnik Njujorka - naveo je Vučić.

On je istakao da je bombardovanje bio strašan zločin i da se njegovo mišljenje o tome nije promenilo, ali Srbija mora da gleda u budućnost. Vučić je Agenciji za borbu protiv korupcije poručio da strankama koje imaju po desetine miliona evra postavi pitanje odakle im novac.

Inače, potpredsednik SRS-a Aleksandar Martinović optužio je SNS da je finansiran od strane juče uhapšenog u vezi sa slučajem "Azotara" Dušana Stupara.

- Stupar je Nikoliću i Vučiću besplatno ustupio svoju ekskluzivnu poslovnu zgradu na Novom Beogradu, u kojoj je smeštena centrala SNS-a - tvrdi Martinović.

Vučić, s druge strane, tvrdi da je besmisleno odgovarati na "gluposti SRS-a" koju vidi kao "produženu ruku DS-a". On kaže da SNS plaća zakup za prostorije svoje stranke, s čime je upoznata i Agencija za borbu protiv korupcije. Vučić poručuje da naprednjacima niko nikada nije dao ni dinara.

(A. P. / Agencije, B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA