Čaves: Ahmadinežad je dobar čovek!

  • 0

Venecuelanski predsednik Ugo Čaves izjavio je da predsednik Irana Mahmud Ahmadinežad, koji je ove sedmice boravio na latinoameričkoj turneji, nije nikakav "verski fanatik" već "dobar čovek".

- On je dobar čovek. Nije nikakav verski fanatik - rekao je Čaves, a preneo je sinoć Asošijeted pres.

Istupajući pred poslanicima Narodne skupštine sa izveštajem o rezultatima u 2011. godini i odgovarajući na kritiku opozicije zbog posete iranskog lidera, predsednik Venecuele je rekao da oni "jednostavno ne znaju Ahmadinežada".

- Upoznali smo se s njim kada je bio gradonačelnik Teherana, on nije nikakav verski fanatik - rekao je Čaves, dodajući da bi oni, kojima se nije dopao dolazak predsednika Irana, verovatno pozdravili dolazak predsednika SAD Baraka Obame "iako je on odgovoran za bog zna koliki broj ratova i sada preti svima nama nuklearnim ratom - preneo je Itar-Tas.

- Američka imperija je prava pretnja svetu - rekao je Čaves, dodajući da zapadne zemlje "bez dokaza optužuju Iran da pravi atomsku bombu".

- A koliko atomskih bombi ima Izrael - upitao je Čaves poslanike, prenela je ruska državna agencija.

Predsednik Venecuele je, istovremeno, najavio da će reakcija Karakasa na proterivanje venecuelanskog generalnog konzula Livije Akoste Noguera iz Majamija biti zatvaranje konzulata.

- Ministar inostranih poslova Nikolas Maduro savetovao mi je da zatvorim taj konzulat, to ćemo i učiniti, u Majamiju neće više biti našeg konzulata - objasnio  je Čaves, koji je proterivanje Akostine nazvao "još jednom demonstracijom uobraženosti jenkijevske imperije".

telegraf.rs/tanjug.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA