Amerikanci (ne) traže izručenje Miladina Kovačevića?

Američko tužilaštvo obavestilo Osnovni sud u Somboru da postupi po Interpolovoj poternici i da SAD-u izruči Miladina Kovačevića zbog prebijanja Brajana Štajnhauera. U Ministarstvu pravde to demantuju

  • 1

Američko tužilaštvo obavestilo je danas Osnovni sud u Somboru da postupi po Interpolovoj poternici i da Sjedinjenim Američkim Državama izruči Miladina Kovačevića zbog prebijanja studenta Brajana Štajnhauera!

Miladinov advokat Borivoje Borović rekao je da je ovakav zahtev veliki skandal.

- Američko tužilaštvo zatražilo je izručenje Kovačevića, jer ima nameru da započne krivični postupak protiv njega. Mi smo već uputili dopis Ministarstvu pravde Republike Srbije da vidimo o čemu se radi, pošto je on već osuđen za ovo krivično delo - rekao je Borović.

Međutim, u Ministarstvu pravde tvrde da ništa od ovoga nije tačno.

Mi smo u komunikaciji sa ambasadom SAD oko ovog slučaja, gde takođe nisu upoznati sa bilo kakvim zahtevom za izručenje - kaže državni sekretar u ovom ministarstvu Slobodan Homen.

"Informaciju da američko tužilaštvo od Osnovnog suda u Somboru traži da postupi po poternici i izruči Kovačevića smatramo delom izborne kampanje, jer je reč o netačnoj i besmislenoj informaciji, pošto je opšte poznato da niko ne može da bude osuđen dva puta za isto krivično delo", rečeno je Tanjugu u Ministarstvu pravde, koje je nadležno za prijem takvih zahteva.

Vlada Srbije je Brajanu Štajnhaueru isplatila odštetu od 900.000 dolara, posle sporazuma s američkim državnim tužilaštvom da odustane od krivičnog gonjenja i da se slučaj prepusti Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bounty hunter

    25. april 2012 | 21:06

    Cekamo da mali batinas izadje iz Serbije i onda je nas, a sada je vas?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA