VOLEO SAM JE DO SMRTI, A ONA ME JE ZARAZILA HIV-om: Ispovest ovog Beograđanina će vas šokirati! (FOTO) (VIDEO)

Nemanja P. (30), koji već tri godine živi sa HIV-om kojim ga je zarazila bivša devojka, nesebično poručuje svima da obavezno koriste zaštitu prilikom odnosa

  • 24

- Kako sam saznao da imam HIV? Sasvim slučajno, nećete verovati. Otišao sam u bolnicu zbog napada epilepsije koju imam od malena, nasledna je. Pošto su mi analizirali krv, došao je doktor i rekao: "Dečko, moram da ti kažem, ti imaš HIV. Srećom, otkriven je na vreme, te imaš šansu da živiš normalno".

Mogu živeti normalano uz redovno uzimanje terapije. Sa tim rečima u glavi napustio sam bolnicu, a ni sam ne znam kako sam se osećao. Naravno, bilo mi je mnogo teško.

SVETSKA VEST BROJ 1: Napravljena vakcina koja leči SIDU, EBOLU, SARS i MERS!

Vraćajujući se unazad tri godine, na ovaj način se Nemanja P. (30) iz Beograda, priseća kako je pogledao u oči bolesti sa kojom će, hteo on to ili ne, morati da živi čitav život.

Njegov pun identitet ne otkrivamo, jer ne želi diskriminaciju sa kojom se većina, koji dele njegovu sudbinu, suočava. Zbog nje, sve teže podnose.

I njemu je u početku bilo veoma teško. Vremenom je shvatio i počeo da teši sebe da su u životu mogle da ga "stignu" mnogo teže bolesti iliti druge nevolje.

ISPOVEST OSOBE SA HIV-OM: Najviše nas diskriminišu lekari! (FOTO)

- U odnosu na druge bolesti, ili gubitak dragih ljudi, ja bi trebalo da budem srećan. Mogu da doživim starost, sutra i porodicu da osnujem... Mogu reći da sam se već navikao. Međutim, iskren da budem, i dalje me boli što nisam "čist" - priča Nemanja za Telegraf.

Na pitanje ima li uopšte predstavu kako se zarazio, odmah kaže:

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/hyena reality Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/hyena reality

- Mislim da je to bila moja poslednja devojka. U početku smo koristili zaštitu. Kasnije, kada smo se bolje upoznali, prestali smo. Bila je to prava veza, voleli smo se. Mislim da ni ona nije znala da je zaražena i dan-danas ne znam da li ona u međuvremenu otkrila da i ona ima HIV. Od tad je prošlo tri godine. Mi više nismo zajedno.

Kubanci pronašli način kako da se ne prenosi SIDA!

Bez podrške porodice, ne bi uspeo. Ali, iako vrlo mali broj ljudi zna koji virus nosi u sebi, pogađaju ga pojedine reči koje dolaze od osoba koje ne mogu ni da pretpostave sa čim se bori.

- Bio sam na rođendanu kod prijatelja. Neko od njih, pozdravljajući se sa mnom, rekao mi je: "Budi mi živ i zdrav". Mene je to jako pogodilo, iako znam da ta osoba ne zna da imam HIV i iako sam svestan da je to samo pozdrav. Dugo mi je to smetalo - rekao je on.

Na kraju priznaje da je iz ove životne epizode, koja će, doduše, potrajati, mnogo naučio zbog čega svima poručuje da obavezno koriste zaštitu prilikom odnosa.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

OVO JOŠ NISTE VIDELI: Evo kako virus SIDE napada organizam! (VIDEO)

- Naučio sam lekciju da moram da živim, što je veoma teško, ali se borim. Trenutno sam nezaposlen, spremam papire za invalidsku penziju zbog epilepsije, ali voleo bih da se vratim u firmu, u kojoj sam radio. Ono što sam takođe naučio i što svima poručujem jeste da se čuvaju, da budu pametni, koriste zaštitu i budu dobri - završava naš sagovornik.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Lj. Račić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cvija

    17. oktobar 2015 | 15:14

    Ako ona nezna da je inficirana ugrozava i druge. Moras da je nadjes i saopstis joj! Ne zbog sebe nego zbog drugih ljudi, to je najmanje sto mozes uciniti!

  • Filip

    17. oktobar 2015 | 15:48

    čekaj, lik nije javio devojci da je možda zaražena?!?!???? Ne mogu da verujem!

  • Бане чича с Мајами бича

    17. oktobar 2015 | 14:53

    Izdrzi burazz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA