VOJSKA U KOJOJ SU RATNICI DECA: Ovako se klinci sklanjaju sa interneta u Kini (VIDEO)

Njihov život u kampu je identičan kao služenje vojske - za decu postoji specijalni program - moraju da vežbaju kung-fu, rade razne vratolomije koje rade i profesionalni vojnici, prelaze prepreke

  • 2

Ako ne znate kako da svoju decu sklonite s kompjutera i da ih udaljite od igrica, stvar je prilično jasna - pošaljite ih u "vojsku".

ZABORAVITE GUŽVU U BEOGRADU: Ovako izgleda kolaps iako postoji 50 TRAKA (VIDEO)

Naime u Pekingu postoji čitav mali vojni kamp u kom se leče deca zavisnici od interneta. To je samo jedan od 250 kampova za decu koja su zavisna od interneta i kompjuterskih igrica.

- Danas su deca potpuno zavisna od telefona i kompjuterskih igrica. Ovde im, međutim, nije dozvoljeno da koriste sve te uređaje - rekao je gospodin Jiang, osnivač "Xicheng kampa".

Vojna rehabilitacija rezervisana je samo za letnji raspust, kada roditelji svoje mališane žele da zadrže van virtuelne realnosti. Zavisnici od 6 do 13 godina moraju da žive bez kompjuterskih igrica i mobilnih telefona, a petodnevne intenzivne vežne uključuju i izvesni broj borbenih aktivnosti.

Printskrin: Youtube/Ruptly TV Printskrin: Youtube/Ruptly TV

Njihov život u kampu je identičan kao služenje vojske - za decu postoji specijalni program - moraju da vežbaju kung-fu, rade razne vratolomije koje rade i profesionalni vojnici, prelaze prepreke. Ali to nije sve - moraju i da uče o kineskoj istoriji u pauzama između zahtevnih fizičkih vežbi.

Printskrin: Youtube/Ruptly TV Printskrin: Youtube/Ruptly TV

Ali zaboravite na knjige! Intelektualni razvoj nije prioritet u ovoj vojnoj školi - ovde je najvažnije razvijanje fizičke snage.

Printskrin: Youtube/Ruptly TV Printskrin: Youtube/Ruptly TV

- Umesto da se fokusiraju na naporno učenje, roditelji ove dece se nadaju da će mališani razviti i ojačati svoju ličnost i da će postati nezavisni - dodao je Jiang, koji je, inače, bivši kineski vojnik.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Russia Today)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    11. oktobar 2015 | 10:51

    Претерано, наравно. Али са добром идејом - та то су деца од 6-13 година ЗАВИСНИЦИ ОД ИНТЕРНЕТА! Ужас.

  • Mima

    12. oktobar 2015 | 12:05

    Eto, nemaju samo Islamisti decu-vojnike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA