Ovih 10 EROTSKIH TRILERA muškarci moraju da odgledaju do 30. godine! (VIDEO)

Mnogi erotski trileri prošli su neslavno i kod kritike i kod publike, međutim ima i onih koji su postali kultni i zauvek izmenili filmsku industriju

  • 5

Trileri su svakako jedan od najgledanijih žanrova filmske industrije, još kada se na sve to doda i malo erotike onda je pun pogodak.

Probrali smo 18 vrhunskih jugoslovenskih filmova koje sigurno niste gledali (VIDEO)

Erotski triler je žanr u kojem dominiraju napetost, tenzija i obilje seksi scena, a to je, da se ne lažemo, ono što mušku publiku najviše privlači.

Ovaj filmski žanr postao je popularan osamdesetih godina u Sjedinjenim Američkim Državama, a onda je osvojio ceo svet. Scene u kojima se uživa u seksu za jednu noć, gde ljubav vode osobe koje to ne bi smele jesu scene koje su publiku privukle da s pažnjom gledaju ove filmove.

Mnogi erotski trileri, međutim, prošli su neslavno i kod kritike i kod publike, no postoje i oni koji su postali kultni i zauvek izmenili filmsku industriju.

U nastavku teksta predstavljamo vam deset vrhunskih ostvarenja iz ovog žanra koje bi svaki muškarac morao da pogleda pre nego što navrši tredesetu godinu.

1. Fatalna privlačnost (1987)

Bez sumnje jedan od najpoznatijih erotskih trilera u kome glavne uloge tumače Majkl Daglas i Glen Klouz. U filmu Daglas ima ljubavnu aferu sa Klouzovom na jednu noć dok je njegova porodica na putu, život mu se pretvara u pakao, jer ona uporno želi da mu rasturi porodicu. Ukoliko niste pogledali ovaj film obavezno to uradite jer obiluje erotskim scenama, naročito u početku i jedan je od onih filmova koji vam je "neprijatno" da gledate. Film je bio nominovan za šest Oskara uključujući i nominaciju za najbolju glavnu žensku ulogu.

 2. Divlja orhideja (1989)

Emili Rid koju igra Keri Otis dolazi u Njujork na razgovor za posao u jednoj advokatskoj firmi, uspeva joj da dobije posao i odmah je šalju na prvi zadatak u Južnu Ameriku. Tamo upoznaje bogatog vlasnika hotela kojeg igra Miki Rurk. Iako je od strane kritike prošao loše, film je odlično prošao kod publike.

3. Striptiz (1996)

Za ovaj film Demi Mur dobila je 12.5 miliona dolara i u tom trenutku bila je najviše plaćena ženska glumica u istoriji Holivuda. Film je loše prošao kod kritičara, ali i kod gledalaca. Demi je u tom filmu pokazala da itekako zna da pleše na šipci i da se uvija. U filmu glumica koristi sve svoje atribute kako bi zavela kongesmena uz čiju pomoć bi mogla da povrati starateljstvo nad svojim detetom, on to koristi i tera je da postane njegova ljubavnica a kasnije i njegova žena.

4. Širom zatvorenih očiju (1999)

Ovo je poslednji film Stelni Kjubrika, jer je preminuo samo nekoliko meseci pre njegove premijere. Već prvi kadar u ovom filmu, kada Alis koju igra Nikol Kidman otkriva svoje telo tako što polako skida svoju crnu haljinu, govori vam da ćete gledati jedan od najseksi trilera ikad. Tom Kruz koji u filmu tumači njenog supruga obiluje scenama erotike i oboje su pokazali da se odlično snalaze u ovom žanru. Zbog esplicitnih scena seksa film je bio zabranjen za gledaoce ispod 17 godina, a u javnosti je izazvao mnogo kontroverzi. Bez obzira na sve film je u američkim bioskopima zaradio više od 160 miliona dolara.

5. Devet i po nedelja (1986)

Film je režirao Adrijan Lin, a glavne uloge tumače Kim Besindžer i Miki Rurk, snimljen je po memoarima Elizabet Meknil pod istim nazivom. Radnja filma zasniva se na strastvenoj vezi između prodavačice u jednoj njujorškoj galeriji i brokera sa Vol Strita. U filmu njih dvoje dosta eksperimentišu u seksu, zaplet priče je odličan što je ovaj film svrstao u jedan od najboljih u ovom žanru. U američkim bioskopima doživeo je pravi debakl, ali je u ostatku dela sveta kod publike postigao ogroman uspeh i doživeo status kultnog.

6. Sekretarica (2002)

Erotski triler u kojem glavne uloge tumače Megi Džilenhal i Džejms Spader. Radnja filma skoncentrisana je između seksualno dominantnog muškarca i njegove sekretarice. Scene seksa u ovom filmu ima u izobilju, a najčešće mesto gde se odigravaju jeste, pa pogađate, kancelarija.

7. Seks, laži i videotrake (1989)

Film Stivena Sodenberga govori o čoveku, uspešnom advokatu, koji nikada nije doživeo orgazam i u kojem se priča vrti oko problematičnog bračnog para u čiji je odnos upleten Džon kojeg igra Džejms Spajder. Film je na festivalu u Kanu osvojio Zlatnu palmu.

8. Fatalna žena  (2002)

Ima li boljeg spoja od Rebeke Rominj-Stamos i Antonija Banderasa? Možda, ali njih dvoje su odigrali maestralne uloge u ovom erotskom trileru koji je režirao Brajan de Palma.

 9. Boja noći (1994)

Ovom erotskom trileru posebnu draž dale su seksi scene u kojima glume Brus Vilis i Džejn Marč u kojem on glumi psihijatra koji je upao u tešku depresiju posle smrti svog bivšeg pacijenta. Film je prepun erotskih scena, a te godine je u Americi bio najtraženiji film u video klubovima.

10. Niske strasti (1992)

Za kraj liste ostavili smo svakako film koji je sinonim kada je u pitanju ovaj žanr, a to je film u kome je Šeron Stoun briljirala kao književnica koja zavodi muškarce zatim ih ubija, a onda piše o njima u svojim knjigama. Majkl Daglas odigrao je vrhunskog zavodnika pomalo i agresivnog zbog čega je film naišao na kritike javnosti. Za najpoznatiju scenu iz filma u kojoj se Šeron vidi međunožje dok prekršta noge poznata glumica rekla je da je ta scena snimljena bez njenog znanja. Svakako vam preporučujemo ovaj film jer ima odličnu priču, pun je napetih i erotskih scena. Ovaj triler je devedesetih bio pravi bioskopski hit zaradivši više od 350 miliona dolara.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(S. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin no1

    25. oktobar 2015 | 22:42

    Mozes gledati i fudbal ali nećeš igrati kao Ronaldo ....

  • Iskreno

    25. oktobar 2015 | 22:38

    do 30-te trebaju procitati Nikolo Amaniti, Rembo, pogledati Tarkovskog, poslusati mars slavena Cajakovskog, videti uzivo Modiljanija i Vrubelja kao i spoznati da je istina jedna a sve ostalo kompromis.

  • Mic

    25. oktobar 2015 | 20:50

    Vrhunski filmovi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA