Uhapšen Aljbin Kurti, policija bacila suzavac na njegove pristalice!

Portparol policije Baki Kelani izjavio je da je na ulazu u Prištinu, na osnovu naloga za hapšenje izdatog od nadležnog tužioca, policije privela Kurtija i odvela ga na ispitivanje

  • 3

Kosovska policija potvrdila je da je večeras uhapsila poslanika i bivšeg lidera Pokreta "Samoopredeljenje" Aljbina Kurtija, koji je pre nekoliko dana u kosovskom parlamentu, na prošloj sednici, aktivirao patronu suzavca.

PANIKA U SKUPŠTINI KOSOVA: Poslanik aktivirao suzavac!

Portparol policije Baki Kelani izjavio je da je na ulazu u Prištinu, na osnovu naloga za hapšenje izdatog od nadležnog tužioca, policije privela Kurtija i odvela ga na ispitivanje.

Dalje akcije policija će preduzeti u konsultaciji sa tužiocem, rekao je Kelani, prenose prištinski mediji.

U saopštenju Pokreta "Samoopredeljenje" navodi se da je Kurti uhapšen na putu Uroševac-Priština. Kako se navodi, policija je zaustavila poslanike Kurtija i Glauka Konjufcu, zajedno sa još dvojicom aktivista "Samoopredeljenja" koji su se vraćali iz Skoplja. U saopštenju piše da je policija obavila hapšenje "suprotno zakonima" i "bez ikakvog dokumenta sa nalogom za hapšenje".

HAOS U PRIŠTINI: Pogledajte kako su premijera Kosova gađali JAJIMA! (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

"Samoopredeljenje" je pozvalo aktiviste i simpatizere da se okupe kod policijske stanice i protestuju zbog hapšenja bivšeg lidera tog pokreta. Kosovska policija upotrebila je večeras suzavac da bi rasterala pristalice Pokreta "Samoopredeljenje" koji su tražili oslobađanje poslanika i osnivača tog pokreta Aljbina Kurtija.

"Samoopredeljenje" je saopštilo da je došlo do "brutalne intervencije specijalne jedinice policije" nad građanima koji su se okupili ispred policijske stanice, preneli su kosovski mediji.

Od sada, Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA