DVOJICA BOMBAŠA AKTIVIRALA PO PET KILOGRAMA TNT-a: Novi detalji masakra u Ankari!

  • 0

Dvojica bombaša koja su izvela samoubilački napad u Ankari raznela su se sa po pet kilograma eksploziva TNT, saopštio je zamenik turskog premijera Numan Kurtulmuš.

KRVAVA TURSKA: Šokantne brojke MASAKRA u Ankari (FOTO) (VIDEO)

Istražitelji su blizu identifikacije bombaša koji su najverovatnije ušli u Tursku iz neke susedne zemlje, prenosi AP.

Numan Kurtulmuš je posle sednice vlade rekao novinarima da su vlasti privele "veliki broj" osumnjičenih posle napada u subotu u kom je poginulo 97 osoba, prenosi Tanjug.

Zamenik turskog premijera nije želeo da precizira koliko je tačno ljudi privedeno, niti sa kojom su terorističkom grupom eventualno povezani.

Istražitelji su blizu identifikacije bombaša koji su najverovatnije ušli u Tursku iz neke susedne zemlje, rekao je Kurtulmuš.

JEZIVI DETALJI TRAGEDIJE U TURSKOJ: Policija nije puštala Hitnu pomoć, napali ljude koji su pomagali povređenima! (FOTO) (VIDEO)

Cilj napada je bio da se "poseje razdor" u Turskoj, naveo je Kurtulmuš i pozvao na jedinstvo i solidarnost.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ranije tokom dana turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je da je istraga dvostrukog bombaškog napada u Ankari fokusirana na Islamsku državu kao mogućeg počinioca.

Davutoglu je dodao da napad predstavlja pokušaj uticaja na ishod parlamentarnih izbora zakazanih za 1. novembar i da će biti preduzete neophodne mere ukoliko se pokaže da su bezbednosni propusti olakšali izvršenje napada.

ZBOG STRAVIČNE EKSPLOZIJE U ANKARI: Proglašena TRODNEVNA ŽALOST u Turskoj! (FOTO) (VIDEO)

Prema prokurdskoj Narodnoj demokratskoj partiji (HDP), koja navodi da je bila meta napada u Ankari, tom prilikom je poginulo 128 ljudi, dok kancelarija turskog premijera tvrdi da je reč o 97 žrtava.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U Turskoj je proglašena trodnevna žalost posle dvostrukog bombaškog samoubilačkog napada na prokurdske aktiviste i levičare.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, a vlasti proveravaju snimke kamere sa mesta napada.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA