Priveden većinski vlasnik "Ratka Mitrovića"

Dragoljuba Pantića policija privela na informativni razgovor zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj

  • 0

Policija je privela na informativni razgovor većinskog vlasnika građevinskog preduzeća "Ratko Mitrović" u Kragujevcu Dragoljuba Pantića, zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, rekao je načelnik Policijske uprave u Kragujevcu Ivan Ðorović.

Pored Pantića, na informativni razgovor policija je privela i njegovog sina Jovana Pantića, nekadašnjeg direktora sestrinske firme "Neimar Junior" i Mehsada Husaka, sadašnjeg direktora te firme.

U građevinsko preduzeće "Ratko Mitrović" u Kragujevcu uveden je stečaj 19. marta ove godine.

Dan posle uvođenja stečaja, svih 110 radnika dobilo je rešenje o otkazu. Radnici su potom organizovali tri protesta na kojima su Pantića optuživali da je na nezakonit način odveo preduzeće u stečaj.

Potom su 11. aprila započeli štrajk glađu, tražeći isplatu zaostalih zarada za više od dve godine i povezivanje radnog staža.

Radnici su štrajk glađu prekinuli posle 10 dana, pošto su dobili obećanje da će im zaostale zarade biti isplaćene, ali su protest nastavili u Upravnoj zgradi preduzeća, i najavili da će protestovati sve dok ne dobiju novac.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA