PATRIJARH IRINEJ: Crkva podržava evropski put Srbije, ali ne smemo i ne možemo da žrtvujemo Kosovo!

- Želimo da Srbija nastavi svoj evropski put i tu ima našu punu podršku, ali se ne smemo odreći kolevke srpstva, našeg naroda koji tamo živi, naših svetinja - rekao je srpski partrijah Irinej

  • 49

Srpska pravoslavna crkva podržava evropski put Srbije, ali ne smemo i ne možemo da žrtvujemo Kosovo, izjavio je danas srpski patrijarh Irinej posle sastanka sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

PREMIJER I PATRIJARH o uspostavljanju ravnoteže između političkih i ekonomskih interesa Srbije (FOTO)

- Stav Crkve je potpuno jasan i poznat - želimo da Srbija nastavi svoj evropski put i tu ima našu punu podršku, ali se ne smemo odreći kolevke srpstva, našeg naroda koji tamo živi, naših svetinja. Ne smemo žrtvovati Kosovo zarad Evrope, jer ono nema cenu - rekao je patrijarh srpski Irinej za Kurir.

- Sastanak je bi vrlo konstruktivan. Dogovorili smo se da se o svemu dogovaramo zajedno - naveo je patrijarh.

Sastanku su prisustvovali i mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije i episkop šumadijski Jovan, kao i potpredsednik vlade Ivica Dačić i ministri Nikola Selaković, Nebojša Stefanović, Bratislav Gašić, Ivan Tasovac i direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Игор

    15. oktobar 2015 | 20:50

    СВИ ВИ ШИПТАРИ ЧАБА ОСТАВЉАТЕ ТЕ УВРЕДЉИВЕ КОМЕНТАРЕ КОСОВО ЈЕ СРПСКО ЗА ЊЕГА НАШИ ПРЕЦИ СУ ТОЛИКО КРВИ ПРОСУЛИ И ИЗГРАДИЛИ ВЕЛИКЕ ЦРКВЕ И МАНАСТИРЕ,КОСОВ ЈЕ НАШЕ ОГЊИШТЕ И НЕДАМГА ЗА ЖИВОТ!

  • Čika Sima

    15. oktobar 2015 | 21:22

    E deco, kad čitam neke komentare ovde kako bi neki dali Kosovo nizašta smuči mi se. Nije zalud toliki Srpski narod izginuo za tu svetu zemlju, da bi danas neki poklanjali tu teritoriju. Milošević nije nista izgubio, rezolucijom 1244 je garantovano suverenitet i teritorijalni integritet SRJ a sada Srbije na Kosovo

  • Mudja

    15. oktobar 2015 | 20:53

    Kosovo ne eu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA